spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Ceferist depistat de polițiști cu 20 de litri de motorină. S-a ales cu dosar penal

Un ceferist a fost prins de polițiști cu 20 de litri de motorină care ar fi fost sustrași de la locul de muncă și s-a ales cu dosar penal.

În perioada 17-23 februarie a.c., polițiștii de la Transporturi au desfășurat, la nivel național, acțiuni specifice pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică din domeniul transporturilor aeriene, navale și feroviare, precum și pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional.

În cadrul acțiunilor, au fost efectuate verificări în 146 de stații și triaje de cale ferată și 213  trenuri de călători, se arată într-un comunicat dat publicității duminică de Poliția Română. Au fost legitimate 1.474 de persoane, fiind aplicate 390 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 76.090 de lei.

Astfel, au fost depistați 4 urmăriți, 12 minori lipsiți de supraveghere și 10 persoane care apelau la mila publicului, fiind verificate 21 de obiective de pază și nouă firme. De asemenea, au fost controlate 454 de autovehicule, a fost verificată o navă/ambarcațiune, fiind reținute șase permise de conducere, retrase două plăcuțe de înmatriculare și patru certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 55 de infracțiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 50 de persoane.

CITEȘTE și Prins de polițiștii arădeni cu motorina furată de la CFR în portbagajul mașinii

Motorină furată de la CFR în stația Zalău

Oamenii legii au dat și câteva exemple de infracțiuni depistate cu ocazia acestor controale.

Astfel, în perioada 18-19 februarie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Județean de Poliție Transporturi Galați, în timp ce acționau pe linia prevenirii contrabandei cu produse din tutun, în zona Complexului C.F.R. Galați – Brateș, au depistat patru persoane, cu dublă cetățenie româno – moldovenească, care dețineau 2.350 de țigarete fără timbru de acciză.

Față de cele patru persoane, au fost luate măsuri de sancționare, respectiv confiscare a bunurilor, conform legii.

Pe 18 februarie 2023, polițiștii Secției Regionale de Politie Transporturi Cluj Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sălaj, au depistat un bărbat de 44 de ani, angajat în cadrul Stației CF Zalău, care avea asupra sa 20 de litri de motorină, care ar fi fost sustrași de la locul de muncă. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.

Ultimele Articole