spot_img
luni, mai 23, 2022
spot_img

Cum e făcut cu ou și cu oțet Cătălin Drulă în moțiunea de cenzură a PSD, pe care o va vota

Parlamentul României va supune marți la vot moțiunea de cenzură a PSD la adresa Guvernului condus de Florin Cîțu. Potrivit ultimelor declarații făcute de conducerea USR PLUS, parlamentarii acestei formațiuni politice vor vota documentul, chiar dacă în el sunt făcuți cu ou și cu oțet inclusiv miniștrii lor, care și-au dat demisia pe 7 septembrie. Printre ei se află și fostul titular de la transporturi Cătălin Drulă, care va vota, din postura de deputat de Timiș, moțiunea care îl critică dur.

După o întreagă sarabandă a contestărilor, care a ajuns inclusiv la Curtea Constituțională, camerele reunite ale Legislativului vor supune la vot, marți, moțiunea de cenzură a PSD la adresa Executivului condus de Florin Cîțu, cea depusă de USR PLUS și AUR fiind amânată pentru o dată ulterioară.

Ovidiu Vizante, nominalizat în moțiunea de cenzură a PSD

moțiunea de cenzură a PSD Ovidiu VizanteÎn documentul intitulat ”STOP sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!”, inițiat de 157 de parlamentari, se aduc acuzații grave la adresa prim-ministrului, dar și a celorlalți membri ai Cabinetului. Printre care și fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, chiar dacă nu este nominalizat.

Este nominalizat, în schimb, fostul director general al CFR Călători Ovidiu Vizante, care și-a încheiat mandatul, prin demisie, vineri, 1 octombrie (ultima lui zi în această poziție a fost joi, 30 septembrie). Iată pasajul din moțiune care se referă la Transporturi: ”În domeniul transporturilor ați vândut oamenilor iluzii la kilometru … de drum! Sunteți doar buni să vă faceți imagine și doar vindeți promisiuni! Nu ați inaugurat niciun kilometru de autostradă și nu ați lansat niciun proiect de la zero ca să înceapă lucrările! Ci doar v-ați asumat marile proiecte de autostrăzi și poduri lăsate moștenire de PSD! Nimeni nu o să uite cum zeci de copii au stat în caniculă, iar șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, sfida o țară întreagă la telefon!”.

CITEȘTE AICI textul integral al moțiunii de cenzură.

Cătălin Drulă: ”Voi vota demiterea premierului Cîțu”. Constituția îl contrazice

moțiunea de cenzură a PSDClub Feroviar l-a întrebat pe fostul ministru: ”Veți vota mâine moțiunea de cenzură a PSD? Dacă da, veți face acest lucru chiar dacă în document vi se aduc și dvs reproșuri grave?”.

Răspunsul lui Cătălin Drulă a venit prompt, însă lacunar: ”Voi vota demiterea premierului Cîțu”. Însă, potrivit Constituției, o moțiune de cenzură nu vizează doar demiterea șefului Executivului, ci a întregului Guvern. ”Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului (sublin.ns.) prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, se arată la articolul 113 al Legii fundamentale.

Cu alte cuvinte, Cătălin Drulă va vota, ca deputat de Timiș, un document în care i se aduc reproșuri și lui, ca fost ministru al Transporturilor.

Atitudinea arogantă a fostului șef al CFR Călători, după ce sute de călători au stat în câmp nouă ore

FOTO Observator News

Așadar, Ovidiu Vizante, până joia trecută director general al CFR Călători, este nominalizat în moțiunea de cenzură depusă de PSD la adresa Guvernului condus de Florin Cîțu.

Episodul la care se face referire în document este următorul. Pe 28 iulie, trenul IRN 1921 Mangalia-Arad a acumulat peste nouă ore întârziere după ce a staționat în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Trenul, plin cu copii ce veneau din tabără, a plecat la ora 19,10 din Mangalia și abia a doua zi după 8,30 a ajuns în Gara de Nord. În loc să trimită autocare care să preia călătorii, având în vedere că linia ferată este la câteva zeci de metri de Autostrada Soarelui, conducerea CFR Călători a preferat să aștepte dimineața. După ce a plecat din Gara de Nord, locomotiva trenului s-a mai defectat de două ori.

A doua zi dimineață, directorul Ovidiu Vizante a fost sunat de jurnaliștii de la Antena 3, pe care i-a tratat cu o maximă aroganță. Redăm în continuare dialogul, pentru aducere aminte:

Jurnalist: De ce o locomotivă nu a ajuns timp de opt ore la acel tren blocat cu 30 de copii?

Ovidiu Vizante: Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația.

Jurnalist: Dumneavoastră sunteți director CFR Călători și oamenii aceia erau blocați. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii opt ore, abandonați în câmp.

Ovidiu Vizante: Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren.

Jurnalist: Păi, nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteți în funcție!

Ovidiu Vizante, director CFR: Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?

CITEȘTE și Deraierile de la Fetești: amatorismul și dezinteresul lui Cătălin Drulă și Ovidiu Vizante și 5 greșeli majore

Ovidiu Vizante, folosit de Cătălin Drulă ca armă politică împotriva lui Florin Cîțu

rectificarea bugetară pe 2021 scandal în coaliția de guvernare florin citu beat la volan execuția bugetară la Ministerul Transporturilor călători lăsați să aștepte în câmp PNRR va fi aprobat

Imediat după acest episod, premierul Florin Cîțu a cerut demiterea lui Ovidiu Vizante de la conducerea operatorului feroviar de stat.

”Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a scris prim-ministrul pe contul său de Facebook.

Imediat, Cătălin Drulă i-a luat apărarea lui Ovidiu Vizante. Ba, mai mult, toți liderii importanți ai USR PLUS au făcut scut în jurul directorului de la acea vreme al CFR Călători. Pentru ca tabloul să fie complet, Cătălin Drulă nu numai că nu l-a demis pe Ovidiu Vizante, ci i-a prelungit mandatul cu încă două luni, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Între timp, după plecarea lui Drulă de la conducerea ministerului Transporturilor, Vizante și-a dat demisia.

Ultimele Articole