Moscova va testa o noua sectiune de metrou din toamna

Testele pe sectiunea de 7 km Nekrasovka – Kosino, parte a proiectului Liniei Circulare a Moscovei, vor incepe in toamna, a declarat Marat Khusnullin, Viceprimar pentru Dezvoltare Urbana si Constructii. Conform programului, statiile se vor deschide pentru calatori pana la sfarsitul anului. Sectiunea este o parte a liniei Kozhukhovskaya care va avea 17 km si va conecta cartierele sud-estice si estice ale orasului. Proiectul este considerat unul dintre cele mai complexe proiecte de constructie a metroului. Noua sectiune va fi lansata in doua etape. Sectiunea dintre Nekrasovka si Kosino va fi finalizata in 2018, iar apoi va fi extinsa catre Nizhegorodskaya Ulitsa in 2019, conectandu-se astfel la Linia Circulara. Linia Circulara a Metroului din Moscova este cele mai important proiect de transport din tara, prima sectiune de 10 km si cinci statii fiind deja pusa in serviciu.

Lucrarile de constructie sunt in desfasurare pe toata Linia Circulara, mai ales pe sectiunea nord-estica si la Statia Stromynka. Conform estimarilor, aceasta sectiune va fi inaugurata in 2021.

Linia Circulara va avea o lungime de 67 km si 31 de statii, va beneficia de transfer catre alte statii de metrou si catre Inelul Central a Moscovei. Se estimeaza ca linia va fi finalizata in 2021 sau 2022 si ca va transporta pana la 380 de milioane de calatori pe an.