spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Moscova va lansa o noua extensie a retelei de tramvai

Municipalitatea din Moscova a anuntat ca, in aceasta luna, se lanseaza proiectul de extindere a liniei de tramvai intre Miussky Pereulok si Piata Tverskaya Zastava. In prezent, tramvaiele care circula pe aceasta strada nu ajung la statia Belarussky.
Sinele vechi vor fi indepartate in timpul lucrarilor de constructie la noua sectiune, iar linia va fi extinsa catre Statia Belarussky. Un giratoriu pentru tramvai va fi construit in Piata Tverskaya Zastava in cadrul programului My Street.
Noua sectiune de 1,22 km va fi finalizata toamna aceasta. Dupa extinderea rutelor, calatorii care calatoresc de la Statia Belarussky catre Universitatea de Cai Ferate, Teatrul Durov si Complexul Sportiv Olimpiisky vor beneficia de reducerea timpului de calatorie cu 15 minute.
Statia de tramvai Belarussky va fi construita in Piata Tverskaya Zastava. Peronul inalt al statiei va fi dotat cu o zona de asteptare confortabila. Peronul va fi la acelasi nivel cu podeaua tramvaielor, iar spatiul dintre peron si tramvai va fi foarte redus. Persoanele cu dizabilitati vor putea parasi peronul pentru a ajunge in spatiul dedicat pietonilor folosind o rampa speciala. Statiile de autobuz vor fi relocate in apropierea statiei de tramvai si a statiei de metrou  Belarusskaya pentru a facilita schimbul mijloacelor de transport.
Pe noua extensie se vor pune in circulatie tramvaiele de ultima generatie cu sase usi Vityaz-M care beneficiaza de aer conditionat si un sistem de navigatie, precum si de camere video.

Ultimele Articole