Moscova a testat cu succes un nou tramvai Vityaz-M

Noul tramvai Vityaz-M a fost testat pe linia de tramvai din piata Tverskaya Zastava, in apropiere de statia Belorussky. Vehiculul va fi pus in serviciu pe noua linie de tramvai care va lega strada Lesnaya de piata Tverskaya Zastava.
Tramvaiul este dotat cu sisteme moderne audio si video pentru informarea calatorilor, precum si cu sisteme de siguranta care includ supraveghere video si monitorizare prin satelit a locatiei vehiculelor (GPS si GLONASS). Capacitatea unui astfel de tramvai este de 260 de persoane, dintre care 60 pe scaune. Usile largi faciliteaza urcarea si coborarea calatorilor, culoarul asigura deplasarea confortabila in vagon, chiar si atunci cand tramvaiul este plin. Usile sunt dotate cu un buton de avertizare a soferului pentru persoanele cu dizabilitati si rampe de acces pentru scaunele cu rotile. Spatiul dedicat acestora este dotat cu un sistem de fixare. Instalarea boghiurilor pivotante pentru podea joasa care apartin modelului original permite operarea tramvaiului pe infrastructura existenta a oraselor rusesti fara a necesita modernizarea acesteia
Primavara trecuta, Moscova a dat in exploatare primul din cele 13 tramvaie Vityaz-M cu podea joasa produse de Transmashholding, impreuna cu PC TC. Tramvaiele sunt realizate in fabrica de material rulant din Tver.
In octombrie 2016, Metrowagonmash (membra a Transmashholding) a castigat contractul pentru livrarea a 300 de tramvaie cu trei segmente, inclusiv a serviciilor de intretinere. Conform termenilor licitatiei, livrarile vor fi realizate in perioada 2017-2019 (100 de vagoane p ean). Valoarea contractului este de 56 de miliarde de ruble (946,78 milioane de dolari).