Moscova prezinta noul tramvai

6 decembrie 2016

moscow-tramNoul model de tramvai, care va fi inaugurat anul viitor, a fost prezentat in cadrul expozitiei ExpoCityTrans-2016 in Moscova. Capitala Rusiei va avea in curand 300 de tramvaie Vityaz-M cu podea joasa si trei vagoane.
Noile tramvaie sunt dotate cu aer conditionat si sisteme de suprimare a focului, precum si camere de supraveghere si navigare prin satelit. Rezervele lor de operare independenta este de 1.500 de metri ceea ce permite relocarea tramvaielor in caz de cadere a tensiunii, astfel incat sa nu blocheze traficul.
Noul tramvai este adaptat pentru persoanele cu mobilitate redusa, fiind dotat cu un buton pe usa pentru a comunica cu conductorul, o rampa pliabila si un spatiu pentru scaunele cu rotile.
Datorita designului special al tramvaiului, deplasarea va fi mai silentioasa si mai confortabila. Vehiculul cu sase usi va avea avantajul urcarii si coborarii facile, si prin urmare, al unei calatorii rapide.
Designul unor elemente ale tramvaiului interior nu este inca finalizat, iar calatorii vor putea sa aleaga din mai multe optiuni.
Conform contractului, producatorul a fost de acord sa intretina sa si repare noul material rultant pentru o perioada de 30 de ani.
In septembrie 2016, Mosgortrans, operatorul de tramvaie din Moscova, a acordat un contract de 877 de milioane de dolari pentru livrarea si intretinerea a 300 de tramvaie. Castigatorul licitatiei a fost un joint-venture format din subsidiara Transmashholding, Metrowagonmash, si PK Transport Systems. Noile tramvaie vor fi livrate incepand cu 2017 si pana in 2019, cate 100 de vehicule pe an.