Moscova isi extinde reteaua de tramvaie

27 februarie 2017

Fokstrot_PESAMoscova va incepe renovarea pietei Tverskaya Zastava in aceasta primavara si va extinde liniile de tramvai de la Strada Lesnaya la Gara Belorussky, adaugand statii pentru calatori si un inel circular pentru tramvaie in piata. Noua extensie catre piata Tverskaya Zastava va fi de 1,2 km.
Noile tramvaie cu sase usi, trei sectiuni si podea joasa sunt dotate cu camere video, sistem de ventilare si aer conditionat (HVAC) si vor incepe sa circule catre Piata Tverskaya Zastava dupa reabilitare.
In plus, doua rute de tramvai existente vor fi extinse dupa punerea in operare a inelului feroviar. Rutele tramvaielor nr. 7 si nr. 9 vor fi extinse catre Gara Belorussky si vor beneficia de noile tramvaie cu sase usi, Vityaz-M. Numarul mai mare de usi si un spatiu de acces mai mare le va permite calatorilor sa se urce si sa coboare mai usor din tramvaie. Fiecare tramvai Vityaz-M va fi dotat cu un sistem de navigatie cu satelit, camere video de supraveghere si sisteme HVAC noi in compartimentele dedicate calatorilor si in cabina operatorului de tramvaie.
„Dorim ca aceasta ruta avantajoasa si tramvaiele nr. 7 spatioase sa transporte cu 10.000-15.000 mai multi calatori zilnic”, a declarat Autoritatea de Transport din Moscova (Mosgortrans).
Odata extinse, noile rute vor permite calatorilor sa economiseasca pana la 15 minute in calatoria catre Universitatea Feroviara, Circul de Animale Durov si Complexul Sportiv Olimpiisky.