Moscova investeste, in transport, pana in 2020 peste 18 miliarde de dolari

Primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, a anuntat ca Municipalitatea va investi in perioada 2018-2020, in proiecte de transport, anual, suma de 550 miliarde ruble (9,16 miliarde de dolari). Astfel, in cei doi ani suma investita va fi de 18,32 miliarde de dolari, doar in sisteme de transport.

Proiectele planificate includ dezvoltarea unei retele RER (asemanatoare retelei suburbane din Franta) asigurand astfel conexiuni de transport intre rutele feroviare radiale existente in capitala Rusiei. Unele dintre aceste linii vor fi modernizate iar tunele mari diametrale vor fi strapunse acolo unde va fi cazul. Serviciile de transport pe aceste rute vor opera la intervale de 5-10 minute distanta.

Proiectul va fi dezvoltat de catre Municipalitatea din Moscova, Caile Ferate Ruse (RZD) si Ministerul Transporturilor. Alte proiecte planificate pentru reteaua feroviara suburbana includ relocarea garilor pe rutele radiale pentru a imbunatati interconexiunea cu Inelul Feroviar Central din Moscova si suplimentarea numarului de vagoane la trenurile care circula pe Inelul Feroviar, de la cinci la sapte vagoane.

Investitiile in reteaua de metrou prevad construirea de noi linii, inclusiv finalizarea unei a treia linii circulare de metrou. De asemenea, va fi achizitionat material rulant nou pentru a opera pe noile linii precum si pentru a-l inlocui pe cel vechi.