Moscova incepe lucrarile pentru sectiunea sudica a noului Inel de Metrou

Moscova a demarat lucrarile de constructie la sectiunea sudica a celui de al doilea inel de metrou, denumit Circuitul al Treilea de Interschimb (TIC), intre statiile Ulitsa Novatorov, Vorontsovskaya si Sevastopolsky Prospekt. In cadrul proiectului, exista planuri de reconstructie a sectiunii care leaga statiile Kakhovskaya de Kashirskaya, a declarat Andrei Bochkaryov, Directorul Departamentului de Constructii.
„Odata finalizat, sectiunea Circuitului care leaga statiile Prospekt Vernadskogo de Kakhovskaya va imbunatati traficul de calatori din apropiere de Vernadsky Prospekt, districtele Obruchevsky si Cheryomushki, si va reduce durata calatoriilor in intregul oras”, a declarat Bochkaryov.
Conform contractului, finalizarea lucrarilor pentru aceasta sectiune este programata in decembrie 2019, iar inaugurarea intregului Circuit al Treilea de Interschimb in 2020-2021.
Acest circuit (TIC) va fi al doilea Inel al Metroului din Moscova aflat la o distanta de 10 km de primul Inel si va conecta toate rutele existente de metrou si cele radiale aflate in plan. Intreaga linie va avea o lungime de 61 km si 17 puncte de transfer cu sistemul de metrou existent, ceea ce va permite reducerea semnificativa a gradului de congestie pe reteaua Metroului din Moscova, dar si pe arterele rutiere.