Moscova inaugureaza prima sectiune a unui nou inel de metrou

27 februarie 2018

Primarul Moscovei, Sergey Sobyanin, a lansat oficial prima sectiune al Circuitului al Treilea de Interschimb (TIC), cel mai mare inel al sistemului de metrou din Moscova.
Prima sectiune a liniei Bolshaya Koltsevaya are o lungime de 10,5 km si 5 statii, dintre care 4 sunt statii de interschimb – Delovoy Tsentr, Shelepikha, Khoroshevskaya si Petrovsky Park.
„Aceasta este una dintre cele mai mari linii de metrou din lume. Toate celelalte statii de pe sectiunea Bolshaya Koltsevaya vor fi finalizate in urmatorii patru sau cinci ani”, a declarat Primarul Moscovei.
Odata cu aceasta noua sectiune, sistemul de metrou al Moscovei ajunge la un numar total de 212 statii si 360 de km. Lungimea totala a TIC va fi de 67 km si 31 de statii. Proiectul include si 17 legaturi cu liniile de metrou existente, 7 cu linii de cale ferata radiale si doua cu Inelul Central al Moscovei (MCC). Circuitul al Treilea de Interschimb subteran este a doua Linie Circulara a Metroului din Moscova. Acesta se va afla la o distanta de 10 km de prima Linie Circulara si va conecta toate liniile de metrou radiale existente sau planificate. De asemenea, acest Circuit le va permite pasagerilor sa reduca timpul de calatorie si va reduce congestia liniilor de metrou radiale cu 20-25%.
Conform strategiei orasului, Sobyanin a anuntat ca in urmatorii ani, 95% din locuitorii orasului vor avea statii de metrou in cartierele lor. Pana in 2025, municipalitatea va construi 169 de km de linii de metrou cu 74 de statii si 9 facilitati de intretinere.
In 2017, Moscova a construit peste 20 de km de linii noi de metrou cu 9 statii.

Foto: Vladimir Gerdo/TASS