duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Moscova deschide Inelul Feroviar Mic

 Presedintele rus Vladimir Putin si primarul Moscovei Sergei Sobyanin au deschis pe 10 septembrie 2016 Inelul Feroviar Mic – Moscow Central Ring (MCR) pentru transportul pasagerilor.
Inelul Central al Moscovei, anterior Inelul Mic al Liniei Feroviare Moscova, are o lungime de 54 km si o capacitate de 150 de milioane pana la 300 de milioane de pasageri. „In total sunt 31 de statii. Astazi (10 septembrie) deschidem 26 dintre ele. Conform graficului, in urmatoarele luni se vor deschide alte 5 statii”, a declarat primarul Sergei Sobyanin.
„Exista 17 legaturi cu metroul si 11 puncte de intersectie cu linii de cai ferate”, a declarat primarul.
Acesta este un proiect comun al Moscovei, Cailor Ferate Ruse si Ministerului rus al Transporturilor. Decizia de a construi MCR a fost luata in 2012 in ciuda potentialelor obstacole in implementarea proiectului. Pe parcursul lucrarilor a fost necesara demolarea a aproximativ 4.500 de constructii, instalarea de noi sine principale pe o lungime de 200 km si executarea liniilor de utilitati de aproape 4.000 kilometri. De asemenea, a fost necesar sa se construiasca 28 de structuri de inginerie: rampe, poduri, pasaje supraterane si pasaje subterane.
In acelasi timp, traficul de marfa va folosi in continuare linia MCR. „Una dintre optiunile luate in considerare a fost suspendarea traficului de marfa, ceea ce ar fi facut lucrurile mult mai simple. Dar l-am pastrat, data fiind importanta acestuia. Trenurile ajung la inel, vagoanele sunt regrupate, marfa este livrata in diversele statii din Moscova, apoi acestea parasesc orasul”, a mai adaugat Sobyanin.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole