Moscova aproba o noua extensie de metrou

21 iulie 2017

Autoritatile din Moscova au aprobat proiectul de extindere a Liniei de metrou Sokolnicheskaya (Linia Rosie) catre districtul Kommunarka. Sectiunea de linie, in lungime de 11 km, deservita de 4 statii va fi data in folosinta in 2020.
“Extensia liniei de la statia Salaryevo [Linia Rosie] catre Kommunarka este un proiect important pentru noul cartier al Moscovei. Linia va avea 11 km si 4 statii si va deservi cetatenii care locuiesc in Noua Moscova, determinand in acelasi timp si dezvoltarea regiunilor adiacente”, a declarat Sergei Sobyanin, primarul orasului.
Partial, noua sectiune va fi construita la suprafata si va traversa artera rutiera care conecteaza trei districte: Solntsevo, Butovo si Vidnoye (situate in partea de vest si sud-vest a capitalei). Cu o lungime totala de 11.6 km, linia va opera 9.4 km, iar restul de 2.2 km vor fi linii de acces. Cele patru statii sunt considerate a fi hub-uri de transport, deoarece vor avea conexiuni cu reteaua de cale ferata suburban, cu cea de tramvai si de autobuze.
Doua statii vor fi construite la suprafata (Filatov Lug si Prokshino), iar doua statii (Olkhovaya si Stolbovo) vor fi construite subteran si vor avea pasaje pietonale care vor oferi conexiuni pentru alte linii din reteaua de metrou.
In cadrul proiectului se va construi si un atelier de mentenanta in Salaryevo, care va oferi servicii pentru mentenanta trenurilor care deservesc Linia Rosie si viitoarea linie Ulitsa Novatorov-Stolbovo, aceasta din urma avand legatura cu a doua Centura de Metrou aflata in constructie.