spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Autoritățile locale vor o linie de monorail Brăila-Galați

După ce au semnat un protocol de colaborare pentru construirea unui aeroport regional la Braniştea, lângă Galaţi – obiectiv de investiţii inclus în Master Planul General de Transport, autorităţile brăilene şi gălăţene s-au înţeles şi în privinţa unui alt proiect ambiţios şi unic în România.

Este vorba despre un sistem de transport monorail care să lege cele două oraşe şi care să ajungă inclusiv la aeroport.

Primarul Marian Dragomir a vorbit pentru Ziarul Financiar despre iniţiativa administraţiilor din Brăila şi Galaţi, arătând că se intenţionează obţinerea finanţării pentru monorail prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.


 


Monorail Brăila-Galați cu bani din PNRR

„Am depus în paralel cu aeroportul, împreună cu Galaţi, un proiect pentru un transport modern nepoluant între municipiile Brăila şi Galaţi, conectând principalele zone industriale, dar şi viitorul aeroport. Şi aici vorbim de PNRR. Am depus intenţia de solicitare a finanţării, am demarat primele discuţii. Traseul va fi făcut de un proiectant cu experienţă pentru că vrem să conectăm atât zona centrală a oraşului, cât şi principalele obiective economice, aeroportul, să creăm o legătură între toate celelalte entităţi, atât administrative, dar mai ales private, de la viitorul parc industrial din Brăila – care a primit deja autorizaţie de funcţionare – până la principalele obiective economice din Galaţi. Va fi o linie de transport pe piloni, care nu afectează foarte mult infrastructura”, a declarat edilul, potrivit debraila.ro.

Ultimele Articole