spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Sindicaliștii au obținut modificări la CCM la CFR SA, în conformitate cu Statutul

Sindicaliștii de la calea ferată au negociat și au obținut luni câteva modificări la CCM la CFR SA, în conformitate cu prevederile Legii 195/2020 privind Statutul personalului feroviar.

Odată cu intrarea în vigoare a legii amintite, ceferiștii se confruntau cu o dilemă legată de Ziua Feroviarului din România.

În actualele Contracte Colective de Muncă, aceasta era prevăzută pe 23 aprilie. Însă Statutul personalului feroviar a intrat în vigoare de la data de 1 ianuarie 2023 (fără cele două articole referitoare la pensionare, care au fost prorogate, după cum a dezvăluit Club Feroviar). Or, în Legea 195/2020 se prevede faptul că Ziua Feroviarului este pe 16 februarie. Problema a fost ridicată recent de președintele Federației Naționale Drum de Fier, Florea Dobrescu.Modificări la CCM la CFR SA. Ziua Feroviarului, marcată pe 16 februarie

Ei bine, liderii Alianței Federațiilor Tehnice Feroviare, ai Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane și ai Federației Naționale Drum de Fier s-au întâlnit luni cu reprezentanții administrației Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și au semnat un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă.

Potrivit documentului, ziua de joi, 16 februarie, este zi liberă pentru ceferiști. Acolo unde nu se poate opri activitatea, se va compensa cu o zi liberă. Dar iată toate zilele libere ale ceferiștilor, potrivit noilor reglementări:

1 și 2 ianurie

24 Ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române

16 februarie, Ziua Feroviarilor

Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui

Prima și a doua zi de Paști

1 Mai

1 Iunie

Prima și a doua zi de Rusalii

Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie, Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, ocrotitorul României

1 Decembrie

Prima și a doua zi de Crăciun

Două zile pentru cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru personalul aparținând acestora.

Ultimele Articole