spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

Două oferte la licitația de 45 milioane de euro pentru modernizarea transportului electric în Reșița

La licitația pentru modernizarea transportului electric în Reșița, în valoare de peste 45 milioane de euro, lansată pe 1 octombrie, au fost depuse două oferte.

Potrivit informațiilor din sistemul electronic de achiziții publice, până la termenul limită au depus oferte o companie și o asociere.

Prima ofertă a fost depusă de Porr Construct (ofertant unic), având ca subcontractant firma Electroechipament Industrial.

A doua oferă a venit din partea Asocierii Alstom Transport SA (lider) – Antrepriza de Construcții Căi Ferate – Deliver Lex Trans. Ambele oferte vizează cele două loturi ale licitației.

Contractul modernizarea transportului electric în Reșița, împărțit în două loturi

Contractul scos la licitație pe 1 octombrie 2021 are titlul „Execuția lucrărilor pentru obiectivele de investiții P1-Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – Faza 1 cod SMIS 127262 și P2 – Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița-Faza 2, cod SMIS 127264”. Valoarea totală estimată a contractului este de 226.058.931,2 lei, echivalentul a peste 45 milioane de euro.

Contractul este împărțit în două loturi, după cum urmează:

  1. Achiziția de lucrări de execuție a proiectului P1 – „Modernizarea transportului publicelectric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 1 – cod SMIS 127262”

Valoarea estimată fără TVA: 110.625.005,40 lei

  1. Achiziția de lucrări de execuție a proiectului P2 – „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 2 – cod SMIS 127264”

Valoarea estimată fără TVA: 115.433.925,80 lei.

Obiectivele de investiție care fac obiectul prezentului contract de lucrări sunt următoarele: Lot 1: – Relocarea și protejarea rețelelor de utilități – relocarea conductei de alimentare cu apă potabilă pe Bd. Republicii și relocarea rețelei de iluminat public pe Bd. Timisoarei – Asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții – branșamente electrice, branșamente gaze naturale, apa, canalizare; – Linie aeriană de contact – demontarea structurilor existente și construire linie nouă; – Pasaj Triaj – reabilitarea pasajului – Autobaza/Depou – reabilitarea și modernizarea clădirilor existente (clădire hală mentenanță și birouri, hală spălătorie și vopsitorie) și construirea unei structuri pentru gararea tramvaielor – conținând lucrări pentru structura de rezistență, arhitectură și amenajarea interioară și exterioară a clădirilor, construirea rețelelor de instalații (electrice, termice, sanitare, detecție și stingere incendiu). – Cale de rulare – construcție cale de rulare în zona înierbată și pe spații asfaltate. – Cabluri și stație de redresare – construcția instalației de cabluri pentru alimentarea tramvaielor și montarea unei stații de redresare. Lot 2: – Amenajări pentru protecția mediului și aducerea la starea inițială a terenului – plantări de arbori și amenajarea spațiilor verzi – Asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții – branșamente electrice; – Infrastructura rutieră, pietonală și velo – modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale, construirea infrastructurii velo, modernizarea zonelor pietonale Piața Republicii și Str. Ineu; – Poduri – reabilitarea pasajelor Doman și Libertății; – Linie aeriană de contact – demontarea structurilor existente și construire linie nouă; – Cale de rulare – construcție cale de rulare în zona asfaltată; – Cabluri și stație de redresare – construcția instalației de cabluri alimentare tramvai și montarea unei stații de redresare; – Parcări – construcția și amenajarea de spații de parcare auto; – Cămine și guri de scurgere – înlocuire și amplasare cămine și guri de scurgere de-a lungul traseului investiției, inclusiv captarea apelor pluviale și reorganizarea rețelei de canalizare pluvială în Piața Republicii.

Ultimele Articole