joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Două asocieri de firme au depus oferte pentru modernizarea șinelor pe Barbu Văcărescu

Două asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru modernizarea șinelor pe Barbu Văcărescu.

La finele lunii mai, reabilitarea liniei de tramvai pe linia 5 din Capitală a fost scoasă oficial la licitație de Primăria Municipiului București, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Atunci, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Servicii de proiectare iluminat public, modernizare substația Nordului, rețele edilitare și semaforizare, asistență tehnică din partea proiectantului și lucrări de execuție pentru realizarea obiectivului de investiții Reabilitare sistem rutier pe Str. Barbu Văcărescu și Str. Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu de la Șos. Ștefan cel Mare la Pod Băneasa”. Valoarea totală estimată a contractului, ce va trebui dus la bun sfârșit în termen de un an, este de 154.261.252,86 lei, echivalentul a peste 30 de milioane de euro.

Ofertele depuse pentru modernizarea șinelor pe Barbu Văcărescu

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost azi, 26 iunie 2023, ora 15:00.

Potrivit anunțului din SEAP, au fost depuse două oferte, astfel:

  1. Asociere: Tancrad (lider), Oldroad Construct, Construcții Erbașu

Arcada Company – terț

Altimate – subcontractant

TPF Inginerie SRL subcontractant

Erbașu Edil Construct S.A. subcontractant

Urban Profile Grele SRL – subcontractant

Rotermit – subcontractant

TIAB – subcontractant

ADD Global Design S.R.L. – subcontractant

  1. Asociere: Mari-Vila COM (liader), Luxten Lighting Company, Electromontaj

Prefarails Maroc – terț

Baicons Impex S.R.L. – subcontractant

Reabilitarea liniei de tramvai pe linia 5, în cifre

Liniile de tramvai de pe tronsonul respectiv au fost puse în funcțiune între anii 1970 și 1987, iar substația electrică de tracțiune Nordului – în anul 1976. Lungimea liniei de tramvai este de 4,23 km cale dublă, ampriza liniei de tramvai fiind de 7 m.

Suprafaţa totală a terenului unde se vor face lucrări de construcţii este de 31.583 mp, din care: 29.710 mp pentru linia de tramvai şi 1.873 mp pentru peroane, amplasaţi în cadrul domeniul public. Vor fi reconstruite 18 peroane.

Acum, Primăria vrea să treacă la etapa a doua de modernizare a căii de rulare pentru tramvaiul 5. Prima etapă s-a finalizat în urmă cu mai bine de zece ani, când a fost modernizat Bulevardul Aerogării, inclusiv liniile de tramvai și peroanele. Singura porțiune care nu a fost finalizată atunci în zona de nord este bucla de întoarcere a tramvaielor de la Aeroportul Băneasa (strada Grațioasă), unde au tot existat probleme de ordin juridic în legătură cu proprietatea asupra terenului.

Ultimele Articole