spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

2,3 milioane de dolari pentru modernizarea Rafinăriei Vega, la punctul de încărcare a vagoanelor

Rompetrol Rafinare, companie controlată de KMG International (54,63%) şi de statul român prin Ministerul Energiei (44,69%), a investit 2,3 milioane de dolari în modernizarea Rafinăriei Vega.

sursa foto ziarulprahova.ro

Investiția a vizat o instalaţie automatizată de recuperare a vaporilor la punctele de încărcare auto şi feroviar ale rafinăriei din Ploieşti, cu scopul de a reduce impactul activităţiilor operaţionale asupra mediului înconjurător şi a comunităţilor din zonă.

„Investim în implementarea celor mai moderne şi sigure tehnologii, menite să reducă, în mod continuu, impactul pe care Rafinăria Vega îl are asupra mediului înconjurător. Proiectele aflate în derulare, împreună cu investiţiile destinate eficientizării proceselor de producţie, vor reuşi să asigure rafinăriei Vega un parcurs pozitiv, în trendul ultimilor ani, în care au fost obţinute rezultate remarcabile”, a declarat Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare.

Lucrările pentru modernizarea Rafinăriei Vega au fost coordonate de Rominserv

Instalaţia de recuperare vapori respectă toate cerinţele de mediu în domeniul emisiilor de compuşi organici volatili, rezultaţi în urma operaţiunilor de încărcare şi descărcare a produselor petroliere în rampele auto şi cele de cale ferată din Rafinăria Vega. Lucrările au fost realizate sub coordonarea Rominserv (contractorul general al Grupului KMG International), iar echipamentul central al instalaţiei a fost furnizat de o  companie franceză, potrivit datelor furnizate de Rompetrol.

Anul trecut, Rafinăria Vega din Ploieşti a obţinut opt recorduri operaţionale, printre care materia primă procesată (406.000 tone), producţie de hexan (peste 84.500 tone) sau producţie de solvenţi (43.500 tone).

Pentru 2019, Rafinăria Vega şi-a propus un buget de investiţii de 8,8 mil. Dolari, potrivit Business Magazin.

Ultimele Articole