spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Modernizarea peroanelor din Gara Constanța se amână a doua oară în șase luni

Modernizarea peroanelor din Gara Constanța se amână din nou, pentru a doua oară într-un interval de șase luni de zile.

nou tren București-Constanța modernizarea peroanelor din gara Constanța licitație pentru modernizare peroane peroane moderne la Gara Constanța trenuri cu electricieni Trenurile Soarelui 2020 gratis cu trenul vagoane modernizate mersul trenurilor de Sfânta Maria călătorii cu trenul pentru studenți tren suplimentar spre Constanța revizia tehnică a vagoanelor

Licitația în valoare de aproximativ 25.000 de euro, ce avea ca obiect ”Modernizare peroane şi copertine staţia CF Constanţa (expertiză şi DALI)”, lansată la finele lunii februarie de Regionala Constanța a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, a fost anulată. Și asta pentru că până luni, 5 aprilie, nu a fost depusă nicio ofertă.

Serviciul care urma a fi achiziţionat consta în elaborarea expertizei tehnice şi a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, întocmirea documentaţiei şi obţinerea certificatului de urbanism pentru lucrările de modernizare a peroanelor şi copertinelor din staţia Constanţa.

Peronul principal al staţiei (peronul liniei 1) şi peroanele dintre liniile 2-3 si 4-5 sunt într-o stare avansată de degradare. Starea tehnică a peroanelor existente, degradate atât în plan longitudinal, cât şi transversal, coroborată cu traficul anual de călători, precum şi cu necesitatea asigurării siguranţei în exploatare, presupun lucrări de intervenţie, bazate pe o documentaţie elaborată conform prevederilor legale în vigoare. Expertiza și DALI vor furniza soluții pentru modernizarea peroanelor, copertinelor și a instalaţiilor aferente din stația CF Constanţa.

Proiectantul trebuia să prezinte cel puţin două variante şi să propună una dintre ele, specificând avantajele şi dezavantajele fiecăreia, urmând ca beneficiarul, după avizarea în CTE, să avizeze una dintre acestea, pe baza căreia se va întocmi proiectul tehnic. Durata de prestare a serviciului era de maximum 90 de zile de la data prevazută în ordinul de începere a contractului și excludea perioada aferentă analizării, verificării și avizării expertizei și DALI și a obținerii certificatului de urbanism.

Valoarea totală estimată a contractului era de 123.468,71 lei, echivalentul a peste 25.000 de euro.Precedenta licitație pentru modernizarea peroanelor din Gara Constanța fusese și ea anulată

Regionala Constanța a CFR SA lansase o procedură identică în luna octombrie a anului trecut, care avea ca termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare data de 1 februarie 2021, ora 15,00.

Și această procedură de achiziție a fost anulată pentru că până la termenul limită nu a fost depusă nicio ofertă. (A.B.)

Ultimele Articole