spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

Ministerul Dezvoltării: modernizarea liniilor de tramvai, eligibilă prin Programul Anghel Saligny

Primarul general Nicușor Dan a prezentat miercuri dimineață un document prin care Ministerul Dezvoltării confirmă că proiectele Municipalității pentru modernizarea liniilor de tramvai sunt eligibile pentru Programul Anghel Saligny.

modernizarea liniilor de tramvai”Am primit confirmarea oficială de la Ministerul Dezvoltării că atât Primăria Capitalei, cât și primăriile de sector sunt eligibile pentru Programul Anghel Saligny. Reamintesc că CGMB a votat pe 8 noiembrie o listă de 37 de proiecte propuse spre finanțare prin acest program, proiecte dintre care sper să fie acceptate cât mai multe. Sigur, fostul primar Firea habar n-avea acum două luni că sunt posibile astfel de finanțări, dar s-a repezit imediat să critice demersurile PMB de a le obține. Ea considera atunci că Primăria Capitalei <nu se încadrează> și că ar fi <neeligibilă>. Dacă era încă primar general, probabil n-ar fi mișcat un deget pe acest subiect. Nu mă aștept deci ca ea să susțină în Guvern eforturile PMB de a obține finanțare prin Anghel Saligny, dar sper măcar să nu ne încurce”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook, atașând documentul primit de la Ministerul Dezvoltării.Modernizarea liniilor de tramvai prin Anghel Saligny, votată în ședința CGMB din 8 noiembrie

Club Feroviar a prezentat la începutul lunii trecute ce proiecte a pregătit Primăria Capitalei pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor, care au fost votate în ședința din 8 noiembrie a Consiliului General al Municipiului București.

Pe listă este inclus și proiectul de continuare a lucrărilor la Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, parte din viitoarea linie de tramvai Berceni-Pipera. Și Prelungirea Ghencea este pe listă. Iată lista completă a proiectelor de reabilitare a sistemelor rutiere care includ și linii de tramvai:

 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții Străpungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, etapa II km 2+400 intersecție Calea Vitan Bârzești în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare din Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru obiectivul de investiții penetrație Prelungirea Ghencea-Domnești și supralărgire Bulevardul Ghencea între strada Brașov și Terminal Tramvai 41
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe arterele Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr, Str. Lizeanu și Intrarea Vagonului”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe Str. Barbu Văcărescu și Str. Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu de la Șos. Ștefan Cel Mare la Pod Băneasa”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe B-dul. Basarabiei de la intersecția cu B-dul.1 Decembrie 1918 până la cap terminal Republica”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier între bucla de întoarcere B-dul. Tei – Str. Dna. Ghica, Piața Delfinului, B-dul. Chișinău, B-dul. Nicolae Grigorescu, Str. Iuliu Hațeganu, Șos. Vitan Bârzești până la Șos. Olteniței”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier Buclă Gara de Est pe arterele B-dul. Gării Obor, B-dul. Ferdinand (între Gara Obor și Șos. Pantelimon), Șos. Pantelimon, Str. Baicului”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier între bucla de întoarcere Str. Grațioasa – B-dul. Aerogării – DN1 – Complex Comercial Băneasa”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier între bucla de întoarcere Piața Unirii și bucla de întoarcere Sf. Gheorghe”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe Bulevardul Chișinău, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe B-dul. Dimitrie Pompeiu, Șos. Petricani, B-dul. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Reînvierii și Str. Turmelor”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe B-dul. Expoziției, Str. Aviator Popișteanu, Str. Puțul lui Crăciun, Str. Dornei și Str. Clăbucet”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier B-dul. Ferdinand, între Șos. Mihai Bravu și Str. Traian”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe arterele B-dul. I. Ghe. Duca, Str. Al. I. Cuza, Calea Griviței și B-dul. Dinicu Golescu”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe arterele Sfântul Ionel Perlea, Str. Grigore Cobălcescu și traseul de pe B-dul. Ion Mihalache, Calea Griviței, B-dul. Bucureștii Noi, B-dul. Gloriei inclusiv cap terminal Str. Piatra Morii și Bucla de tramvai Cișmigiu”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier B-dul. Mărășești între B-dul. Dimitrie Cantemir și Str. 11 Iunie „, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe B-dul. Pache Protopopescu și Str. Traian”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
 • Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe B-dul. Theodor Pallady, B-dul 1 Decembrie, B-dul. Basarabia, Calea Călărașilor, B-dul. Corneliu Coposu inclusive Bucla Complex Titan”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”

Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier Calea Dudești”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Ultimele Articole