spot_img
duminică, martie 26, 2023
spot_img

Modernizarea liniei tramvaiului 5 a primit undă verde din partea Primăriei Capitalei

Caietul de sarcini pentru modernizarea liniei tramvaiului 5 a fost pus în consultare publică, a anunțat luni primarul general Nicușor Dan.

”Încă un pas pentru un transport public modern și eficient! Am lansat în consultare publică caietul de sarcini pentru proiectarea și execuția reabilitării liniei 5 de tramvai, parte a obiectivului de investiții <Reabilitarea sistemului rutier pe Str. Barbu Văcărescu și Str. Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu de la Șos. Ștefan cel Mare la Pod Băneasa>. Pentru reabilitare, se vor executa lucrări la calea de rulare, peroane, reţeaua de contact, substația de tracțiune Nordului, sistemul de iluminat public. Totodată, vor fi și lucrări de relocare semaforizare pe Bdul Barbu Văcărescu și str. Alexandru Șerbănescu, precum și lucrări la rețelele edilitare. Invit companiile interesate să vină cu observații și recomandări privind revizuirea, actualizarea și completarea documentației referitoare la conținutul Caietului de sarcini. Observațiile și recomandările pot fi trimise pe adresa de e-mail dgachizitiipublice@pmb.ro până pe 26 februarie”, a scris edilul pe pagina sa oficială de Facebook.

Caietul de sarcini poate fi consultat AICI.

Modernizarea liniei tramvaiului 5, etapa a doua

Acum, Primăria vrea să treacă la etapa a doua de modernizare a căii de rulare pentru tramvaiul 5.

Prima etapă s-a finalizat în urmă cu mai bine de zece ani, când a fost modernizat Bulevardul Aerogării, inclusiv liniile de tramvai și peroanele. Singura porțiune care nu a fost finalizată atunci este bucla de întoarcere a tramvaielor de la Aeroportul Băneasa (strada Grațioasă), unde au tot existat probleme de ordin juridic în legătură cu proprietatea asupra terenului. Între timp, și aici au început lucrările.

Ultimele Articole