spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

S-a reluat licitația pentru modernizarea liniei de tramvai Brăila-Lacu Sărat

După ce precedenta procedură de achiziție a fost anulată, zilele trecute a fost reluată licitația pentru modernizarea liniei de tramvai Brăila-Lacu Sărat.

La începutul anului, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect „Servicii de proiectare pentru obiectivul de invesțitii Modernizarea conexiunii tramvai Brăila-Lacu Sărat”. Valoarea totală estimată a contractului, care trebuie dus la bun sfârșit în termen de șase luni era de 704.051,09 lei, echivalentul a peste 140.000 de euro, așa cum a scris Club Feroviar.

Pentru participarea la procedura de achiziție, ofertantul trebuia să demonstreze că a dus la bun sfârșit în ultimii trei ani servicii de elaborare și/sau actualizare și/sau revizuire documentații tehnico-economice, pentru lucrări de construire/reabilitare/modernizare cale rulare tramvai/metrou/tren și/sau lucrări de construire/reabilitare/modernizare drumuri/alte lucrări similare sau superioare din punct de vedere al complexității cu cea care face obiectul contractului, în valoare cumulată de minimum 704.051,00 lei fără TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare era data de 14 februarie 2022, ora 15:00. Procedura de achiziție publică a fost însă anulată, după cum a informat Club Feroviar.

Acum, licitația a fost reluată, fiind publicat un anunț în SEAP, în aceleași condiții, iar noul termen limită pentru depunerea ofertelor este data de 31 mai 2022, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 1 Decembrie 2022.Proiectul privind modernizarea liniei de tramvai Brăila-Lacu Sărat, în parteneriat cu comuna Chișcani

Consilierii municipali din Brăila au aprobat vara trecută un proiect de Hotărâre privind un parteneriat între Municipiul Brăila și Comuna Chișcani pentru realizarea documentației tehnico-economice în legătură cu modernizarea liniei de tramvai care duce în Stațiunea Lacu Sărat. Linia are o lungime de aproape zece kilometri.

Acest obiectiv este finanțat prin proiectul ”Sprijin la nivelul Regiunii Sud-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile: mobilitate urbană, regenerare urbană”, cod SMIS 143538.

Printr-o hotărâre din septembrie 2020, CLM Brăila a aprobat proiectul ”Sprijin la nivelul Regunii Sud-Est” și depunerea acestuia în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADRSE), în vederea obținerii finanțării prin POAT 2014-2020. După cum se arată în documentația aprobată de consilieri, în cadrul acestui proiect complex, Municipiul Brăila dorește să obțină finanțare nerambursabilă pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice (inclusiv verificarea acestora de către verificatori autorizați) aferente următoarelor obiective de investiții: „Modernizarea conexiunii tramvai Brăila-Chișcani”, precum și „Amenajare și modernizare Faleza Dunării”.

Ultimele Articole