duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Modernizarea liniei 447 din Varsovia a fost aprobata

pkpGuvernele locale si Caile Ferate Poloneze au decis ca ruta Varsovia – Grodzisk Mazowiecki este cea mai buna optiune pentru eficientizarea transportului feroviar in regiunea Varsoviei.
Incepand cu februarie, Caile Ferate Poloneze, guvernele locale si operatorii feroviari au cazut de acord cu modernizarea liniei feroviare suburbane 447 care leaga Grodzisk Mazowiecki de Varsovia, inclusiv a facilitatilor pentru calatori si sistemelor de informatii din statiile Warsaw Ursus, Pruszków, Piastów, Brwinów, Milanówek si Warsaw Włochy. O noua statie va fi construita la Parzniew.
„Linia 447 este una dintre cele mai importante linii din regiunea Varsoviei, iar prioritatea noastra este sa o modernizam cat de repede posibil, mentinand in acelasi timp o legatura buna”, a declarat Agnieszka Kwapisz, director de proiect in cadrul Cailor Ferate Poloneze.
Proiectul va trece prin procedurile de licitatie, iar compania analizeaza 9 cereri inaintate pentru prima faza. PKP PLK si contractorii vor incepe negocierile pentru a scurta timpul de lucru.
Licitatie privind modernizarea liniei a fost anuntata la sfarsitul lui 2015. Valoarea contractului este de 350 de milioane de zloti (80 de milioane de euro) si implica modernizarea a 22 de km de linii, 4 poduri si 3 viaducte, precum si a 6 statii.
Modernizarea liniei feroviare va permite trenurilor sa circule cu viteze de 90km/h-120 km/h.
Proiectul este cofinantat de UE prin MCE si va fi finalizat pana in 2019.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole