spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

Undă verde de la BERD pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va da undă verde, luna viitoare, pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Moldova.

Directorul general BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone, este așteptat la Chișinău în luna octombrie, pentru a semna un acord de împrumut cu Moldova, și anume documentul în sumă de circa 24 de milioane de euro, bani dedicați pentru reconstrucția infrastructurii feroviare din stânga Prutului. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii din Guvernul de la Chișinău, Andrei Spînu, informează site-ul Unimedia.

„Începem săptămâna cu vești bune. Planul de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești se conturează tot mai mult. Astăzi, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a semnat decretul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare”, a menționat ministrul.Modernizarea infrastructurii feroviare din Moldova, pentru un mai bun acces la portul Giurgiulești

Tronsonul de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești este unul dintre cele mai importante din Republica Moldova. Reconstrucția acestuia este planificată pentru a reduce la minimum transportul terestru al cerealelor și al altor bunuri către și dinspre portul Giurgiulești. Traficul greu pe rutier distruge infrastructura rutieră din zonă, care și ea se află în plin proces de reconstrucție.

Ultimele Articole