miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

CFR SA a lansat procedura pentru modernizarea haltelor Neptun și Costinești Tabără

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat procedura pentru modernizarea haltelor Neptun și Costinești Tabără din sudul litoralului.

Administratorul infrastructurii feroviare din România a anunțat joi, printr-un comunicat postat pe contul său oficial de Facebook, că a lansat licitațiile pentru modernizarea clădirilor de călători din cele două halte, investiții în valoare totală estimată de 33.498.819,94 lei, sursa de finanţare fiind prevăzută în Programul Transporturi (PT) 2021-2027.

Licitațiile publice vizează elaborarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor de modernizare a celor două clădiri de călători din haltele Neptun și Costinești Tabără, valoarea estimată pentru fiecare stație CF fiind de 18.213.251,82 lei fără TVA pentru Neptun Hc și 15.285.568,12 lei (anunțul de licitație este disponibil AICI), fără TVA pentru Costinești Tabără Hc (anunțul de licitație poate fi consultat AICI). Termenul de depunere a ofertelor este data de 27 noiembrie 2023, ora 15.00. Durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor este de 12 de luni, pentru fiecare contract.

Ce presupune modernizarea haltelor Neptun și Costinești Tabără

Modernizarea clădirilor din cele două halte de călătoriinclude următoarele lucrări:

– clădiri noi de călători

– peroane noi, inclusiv rampe pentru persoanele cu dizabilități

– sistematizarea accesului la peroane

– amenajarea trecerilor la nivel

– garduri de protecție în zona liniilor

– instalații moderne de telecomunicații și pentru siguranța circulației

– sistem de supraveghere video.

Ultimele Articole