duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Regionala Cluj a primit trei oferte pentru modernizarea gărilor Beclean pe Someș și Dej Călători

Regionala Cluj a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a primit trei oferte la licitația lansată pentru modernizarea gărilor Beclean pe Someș și Dej Călători de pe Magistrala 400.

În luna august, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Modernizarea/reabilitarea a 47 stații de cale ferată din Romania-SRCF Cluj: 2 loturi LOT 1: Modernizare/reabilitare – Stația CF Beclean pe Someș (Proiectare și Execuție), LOT 2: Modernizare/reabilitare – Stația CF Dej Călători (Proiectare și Execuție)”. Valoarea totală estimată a contractului (contractelor) este cuprinsă între 71.999.025,20 și 78.035.843,20 lei, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Procedura de achiziție este împărțită în două loturi, astfel:

  1. Modernizare/ reabilitare – Stația CF Beclean pe Someș (Proiectare și Execuție)

Valoarea estimată fără TVA: 39.756.519,50 – 43.047.387,00 lei

  1. Modernizare/ reabilitare – Stația CF Dej Călători (Proiectare și Execuție)

Valoarea estimată fără TVA: 32.242.505,70 – 34.988.456,20 lei.

Companiile care au ofertat la licitația pentru modernizarea gărilor Beclean pe Someș și Dej Călători

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 26 septembrie 2023, ora 15:00, însă abia azi a apărut în SEAP anunțul referitori la ofertanți. Cele trei oferte, care vizează toate ambele loturi, sunt după cum urmează:

  1. Ofertant unic: CMA Construct Development

San Electroterm Grup – subcontractant

Rotermit – subcontractant

SC Velmanit Impex SRL – terț și subcontractant

  1. Asociere: GDO MOV Impex S.R.L. (lider), 3D Arhigrup

Rotermit – subcontractant

Abed Nego COM – terț și subcontractant

  1. Asociere: Construct I.N.G. (lider), ISPCF, Prima Construct, Pro Ami’s Consulting SRL

Daria Const – subcontractant

Europan Prod SA – subcontractant

SPIACT Craiova – subcontractant

Arcada Company – terț.

Lucrările au ca scop principal îmbunătățirea condițiilor de exploatare în stații și furnizarea de servicii de calitate pentru călători, prin modernizarea/ reabilitarea stațiilor de cale ferată în conformitate cu normele de exploatare internaționale și europene în domeniul feroviar. Procedura de atribuire se desfășoară sub incidența prezentei clauze suspensive, în sensul că semnarea contractului de execuție lucrări se va face numai după asigurarea sursei de finanțare. Încheierea contractului cu operatorul economic care va fi declarat câștigător în urma finalizării procedurii de achiziție sectorială, în vederea realizării proiectării și execuției lucrărilor aferente acestor obiective de investiții, este condiționată de obținerea/aprobarea finanțării lucrărilor, semnarea contractului fiind posibilă doar în situația în care se respectă dispozițiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice.

Ultimele Articole