spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Anunțată de Grindeanu, modernizarea gării Timișoara Nord începe fără diriginte de șantier

Anunțate de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, lucrările privind modernizarea gării Timișoara Nord vor începe fără diriginte de șantier. Abia acum Regionala Timișoara a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA caută o firmă care să supravegheze șantierul.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Supraveghere tehnică de specialitate şi verificarea execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii prin operator economic de consultanță specializat, pentru obiectivul – Reabilitare faţadă, reparaţii platforme, iluminat, acces intrări în clădirea de călători staţia CF Timisoara Nord şi reparaţii acces peron linia 1 + acces tunel pietonal”. Valoarea totală estimată a contractului este de 452.000 de lei, echivalentul a peste 90.000 de euro.

Operatorul economic de consultanță specializat va asigura asistență tehnică de specialitate prin diriginți de șantier pentru lucrările aferente obiectivului de investiții atât pe perioada execuției lucrărilor (18 luni), cât și în perioada de garanţie a lucrărilor executate, până la efectuarea recepţiei finale a acestora (60 de luni).

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 21 iunie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 21 decembrie 2022.Modernizarea gării Timișoara Nord va începe în curând

Aflat la Timișoara la finele săptămânii trecute, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că lucrările propriu-zise vor începe în curând, așa cum a relatat Club Feroviar.

„O veste bună, deși târzie. În sfârșit, s-a primit aprobarea astfel încât undeva în jurul datei de 15-20 iunie se va preda amplasamentul și vor începe lucrările. Mi-aș fi dorit să înceapă mult mai devreme, dar înțeleg și ritmul administrației din Timișoara, un ritm care e tânăr și liber”, a spus ministrul Transporturilor, făcând referire la primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR).

Despre ”saga” modernizării gării centrale din Timișoara, Club Feroviar a mai scris AICI.

Ultimele Articole