spot_img
sâmbătă, aprilie 1, 2023
spot_img

VIDEO Modernizarea Gării de Nord pe Tik-Tok, promovată de influencera Ana Țepuș

Influencera Ana Țepuș a prezentat modernizarea Gării de Nord pe contul său de Tik-Tok, pe care are peste 55.000 de urmăritori.

Clipul postat pe rețeaua de socializare debutează cu influencera coborând dintr-un tren al operatorului feroviar de stat CFR Călători și continuă cu prezentarea Salonului Regal din principala poartă feroviară a țării. Ana Țepus este cunoscută pentru clipurile sale despre București, în special cele despre arhitectură urbană.

Modernizarea Gării de Nord pe Tik-Tok. Prima fază a proiectului a fost lansată

În urmă cu o săptămână, CNCF CFR SA a transmis spre SEAP documentația pentru licitația contractului de proiectare și execuție destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. După validare, contractul, finanțat prin POT, va intra în faza de licitație.

Prin această investiție se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar și într-o zonă comercială atractivă a Capitalei, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Transporturilor.

Lucrările vizează inclusiv:

– amenajarea spațiilor destinate serviciilor pentru călători;

– asigurarea facilităților pentru persoanele cu dizabilități;

– crearea unor spații verzi centrale, a unei zone moderne de așteptare și de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit;

– montare unor sisteme noi de ventilație și de încălzire;

– modernizarea sistemului de iluminat.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 631.543 mii lei, echivalentul a aproape 125 de milioane de euro, din care lucrări propriu-zise de construcţii-montaj 451.835 mii lei.

Ultimele Articole