spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Pandemia prelungește studiul de fezabilitate pentru modernizarea Gării de Nord din București

Pandemia de coronavirus a dus la prelungirea de la 198 de zile la 318 zile  a studiului de fezabilitate pentru modernizarea Gării de Nord din București.

modernizarea Gării de Nord gunoi din Gara de Nord ora oficială de vară salubrizare în Gara de Nord mutarea Gării de Nord modernizarea Gării de Nord Euro 2020 pană de curent în gara de nord modernizarea Gării de Nord

„Modificarea contractului a survenit ca urmare a consecintelor negative generate asupra derularii contractului de pandemia COVID-19”, se arată în anunțul CFR SA publicat în sistemul electronic de achiziții publice.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a atribuit în decembrie 2019 contractul pentru Realizare SF – Modernizarea/consolidarea/reabilitarea staţiei CF Gara de Nord Bucureşti. Contractul a fost semnat cu firma Consis Proiect pentru suma de 11,3 milioane de lei.

Obiectivele specifice pentru modernizarea Gării de Nord

Prin acest contract se urmărește regenerarea urbană a zonei Gara de Nord pe principiile de smart city/creative city/green city și folosirea resurselor provenite din activele valoroase ale CFR pentru realizarea eurogării și a optimizării operațiunilor feroviare pentru călători, fără subvenții din partea statului. De asemenea, se intenționează stimularea transportului regional/local/periurban/urban pe calea ferată, dar se ia în calcul și perspectiva introducerii transportului feroviar cu trenuri de mare viteză pe rute interne și internaționale (Istanbul, Budapesta, Viena, Varșovia, Kiev etc).

Studiul va oferi soluții pentru modernizarea/consolidarea/repararea clădirilor din stația de călători București Nord, precum și spaţiile destinate serviciilor pentru călători și zona comercială și asigurarea facilităților pentru persoanele cu mobilitate redusă, handicap vizual, auditiv. Se va avea în vedere asigurarea cu sisteme noi de ventilație/încălzire și înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare, termice etc. Totodată, se vor construi europeroane și se vor reabilita copertinele și liniile din gară.

Nu în ultimul rând, vor fi montate panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot și se va moderniza echipamentul de telecomunicaţii, inclusiv cel pentru informarea călătorilor.

Ultimele Articole