spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

O singură ofertă la licitația privind studiul de fezabilitate pentru modernizarea Gării de Nord

CFR SA a primit o singură ofertă la licitaţia privind studiul de fezabilitate pentru modernizarea Gării de Nord din București, din partea Consis Proiect SRL.

modernizarea Gării de Nord Euro 2020 pană de curent în gara de nord modernizarea Gării de Nord

Aceasta are ca subcontractor Institutul de Arheologie Vasile Pârvan, informează Economica.net. Valoarea estimată a contractului este de 15,55 milioane de lei, iar durata lui este de 198 de zile.

Obiectivele reabilitării Gării de Nord Bucureşti sunt: regenerarea urbană a zonei pe principiile de smart city/creative city/green city; folosirea resurselor provenite din activele valoroase ale CFR pentru realizarea eurogării și a optimizării operațiunilor feroviare pentru călători fără subvenții din partea statului; stimularea transportului regional/local/periurban/urban pe calea ferată similar cu alte gări din Europa.

Totodată, se urmărește introducerea transportului feroviar cu trenuri de mare viteză pe rute interne și internaționale (Istanbul, Budapesta, Viena, Varșovia, Kiev etc). Se are în vedere modernizarea/consolidarea/repararea clădirilor din stația de călători București Nord, precum și spaţiile destinate serviciilor pentru călători și zona comercială și asigurarea facilităților pentru persoanele cu mobilitate redusă, handicap vizual, auditiv.

Reabilitarea liniilor, parte a proiectului privind modernizarea Gării de Nord

Prin modernizarea Gării de Nord se are în vedere ridicarea nivelului peroanelor în conformitate cu standardele europene în vigoare și reabilitarea copertinelor, reabilitarea liniilor, refacerea sistemului de drenaj, montarea de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot și modernizarea echipamentului de telecomunicaţii inclusiv informare a călătorilor.

Nu în ultimul rând, se intenționează asigurarea elementelor de siguranță şi confort pentru calători reprezentate de balustrade, rampe pentru persoane cu dizabilități, garduri de protecție între linii etc.

Ultimele Articole