vineri, iulie 5, 2024
spot_img

Începe modernizarea Gării de Nord. Ce schimbări se preconizează în principala poartă feroviară

În perioada următoare va începe modernizarea Gării de Nord din București, a anunțat miercuri directorul general al CFR SA, Constantin Axinia, care a făcut o vizită la fața locului.

modernizarea Gării de Nord Euro 2020 pană de curent în gara de nord modernizarea Gării de Nord

Una dintre principalele schimbări preconizate este desființarea insulei centrale, adică bateria de magazine care se află pe mijlocul accesului spre peroane dinspre intrarea de la Coloane. Cu acest prilej, Biroul de Informații va fi mutat în alt loc din gară. ”Va fi o construcție frumoasă, din sticlă. Arhitecții vor decide și locul unde va fi amplasat, și cum va arăta”, a declarat Constantin Axinia pentru Club Feroviar.

Începe modernizarea Gării de Nord. Locomotiva Călugăreni, în locul insulei centrale

În locul insulei centrale se va monta o linie de cale ferată funcțională, a precizat el. ”Aici vom aduce locomotiva Călugăreni, cu vagoanele sale. Este în stare perfectă de funcționare și se va autopropulsa. Din când în când vom schimba, vom aduce și alte trenuri de epocă”, a mai spus Axinia.

O altă informație furnizată de șeful companiei de infratructură feroviară se referă la faptul că Biroul de Informații va fi preluat de compania pe care o conduce de la CFR Călători. ”Vom face un sistem informatic nou, unic, care va cuprinde toate trenurile din toată țara, fie ele de stat, fie private. Dacă vrea cineva să vadă ce se întâmplă cu un tren la Cluj, va putea să facă acest lucru din Gara de Nord”, a mai spus Constantin Axinia.

Nu este pentru prima oară când un ministru al Transporturilor sau un director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA anunță modernizarea Gării de Nord. Ultima variantă avansată era cea a modernizării înpreună cu o companie belgiană. De această dată însă, șeful CFR SA pare mai hotărât ca niciodată.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole