miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Undă verde pentru modernizarea căii ferate Reșița-Timișoara, prin PNRR

Modernizarea căii ferate Reșița-Timișoara, cuprinsă în Planul Național de Redresare și Reziliență, intră în linie dreaptă. Consiliul Tehnico-Economic al Sucursalei Regionale CF Timişoara urmează să avizeze studiul de fezabilitate pentru proiectul „Reabilitare/Modernizare infrastructură feroviară Reșița Nord – Timișoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – frontieră”.

Proiectul, derulat în parteneriat de municipiile Reșița și Timișoara și Consiliile Județene Caraș-Severin și Timiș, este la un pas de finalizarea etapei de elaborare a studiilor și documentațiilor.

„Vestea bună e că Metroul SA și-a făcut treaba la timp, a adus documentația la timp. Suntem pe ultima sută de metri, așteptăm avizul de la Consiliul Tehnico-Economic (CTE), de la Regionala CF Timișoara, pentru studiul de fezabilitate făcut de Metroul SA. Am vorbit personal cu domnul director Istrati (Adrian Istrati – n.red.) de la Regionala Timișoara, sper să intre în CTE cât mai repede, pentru că de acest lucru depinde scoaterea la licitație a execuției tronsonului Voiteni – Berzovia – Bocșa – Reșița”, a anunțat, în cadrul ședinței Consiliului Local Reșița, primarul Ioan Popa, citat de Resita.ro.Modernizarea căii ferate Reșița-Timișoara, pentru creșterea vitezei de circulație la 120 km/oră

După primirea avizului, Primăria Reșița va scoate la licitație execuția pentru partea de cale ferată Voiteni – Berzovia – Bocșa –  Reșița, în lungime de 60 km. ”Celălalt tronson, Timișoara – Voiteni – Stamora Moravița, va fi înmânat Ministerului Transporturilor, în speță CFR Infrastructură, pentru ca dânșii să îl ducă mai departe pe Programul Operațional Transport. Noi vom face partea noastră de la Voiteni la Reșița pe PNRR și suntem într-o cursă contracronometru pentru că lucrările trebuie să fie gata în decembrie 2026”, a explicat edilul.

Lucrările au ca scop sporirea vitezei de circulație până la 120 km/oră pentru trenurile de călători și 80 km/oră pentru trenurile de marfă. „Avem o lucrare foarte interesantă, cu aparate de cale noi, care vor permite viteze mult mai bune, dar sunt și lucrări care nu au fost prinse în proiect, două-trei poduri, pentru care vom găsi soluții. Am avut discuții cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe tema aceasta, am găsit înțelegere la dânsul și cred că vom duce acest proiect la bun sfârșit”, a precizat primarul Ioan Popa.

Ultimele Articole