luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Dispute electorale între PSD și PNL pe modernizarea căii ferate Pașcani-Suceava

Modernizarea căii ferate Pașcani-Suceava a devenit prilej de dispute electorale între liderii PSD și cei ai PNL din Bucovina.

modernizarea căii ferate Pașcani-Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur nu are nici o contribuție la modernizarea liniei de cale ferată Pașcani – Suceava, în afară de o semnătură dată pe un aviz solicitat de CFR.

”Din câte putem observa, domnului Gheorghe Flutur nu-i ajunge statutul de doctor obținut peste noapte, ci mai nou se vrea și mecanic șef de locomotivă anunțând cu ce viteză vor circula trenurile pe ruta Pașcani-Suceava după ce calea ferată va fi, chipurile, reabilitată pe acest tronson. Asta în contextul în care discutăm despre un proiect de investiții în structura feroviară la realizarea căruia președintele Consiliului Județean Suceava nu a contribuit cu nimic, acesta fiind elaborat integral de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA. Singurul efort depus de Gheorghe Flutur în această conjunctură fiind semnătura pusă pe avizul cerut de compania menționată. Atât! În rest nu are niciun merit, dar cu toate acestea a preferat să folosească această inițiativă a CFR în scop electoral, prezentând-o ca pe o realizare personală. Ori asta nu e nimic altceva decât o nouă încercare ieftină de manipulare, de care sucevenii în mod clar s-au săturat”, a spus Ioan Stan, citat de site-ul Suceava News.

Modernizarea căii ferate Pașcani-Suceava a fost anunțată de Gheorghe Flutur

CFR SA a solicitat Consiliului Județean Suceava emiterea certificatului de urbanism necesar elaborării documentației pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții în cadrul proiectului de reabilitare a liniei de cale ferată Pașcani – Dărmănești.

Anunțul a fost făcut în urmă cu două zile de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că lungimea traseului este de aproximativ 70 de kilometri, din care 58 sunt pe raza județului Suceava, prin localitățile Dolhasca, Liteni, Udești, Fântânele, Verești, Salcea, Suceava, Pătrăuți și Dărmănești.

Gheorghe Flutur a precizat că în prezent, linia de cale ferată Pașcani – Suceava – Dărmănești se află în diverse stadii de degradare din cauza uzurii fizice și morale, având depășită durata normală de funcționare. „Proiectul de reabilitare a liniei definește ca obiectiv principal al acestor lucrări creșterea atractivității transportului feroviar prin îmbunătățirea calității serviciilor, concomitent cu îmbunătățirea siguranței în exploatare, în scopul creșterii numărului de călători, inclusiv creșterea numărului de turiști. Ca obiective generale, prin reabilitarea liniei se urmărește îmbunătățirea parametrilor infrastructurii feroviare pentru creșterea vitezei maxime de circulație la 120 km/oră pentru trenurile de marfă și, respectiv, la minim 160 km/oră pentru trenurile de călători, diminuarea efectelor adverse asupra mediului și creșterea capacității de tranzit”, a spus Flutur. El a adăugat că lucrărilor se vor efectua cu respectarea standardelor și cadrului legislativ și de reglementare național și european în vigoare conform standardului de proiectare până la 200 km/oră.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole