spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

Modernizarea căii ferate din India. Percheziții la sediile Mersen și Assam Carbon Products

Mai multe percheziții au avut loc la sediile Assam Carbon Products și Mersen, într-o anchetă care vizează suspiciuni de practici anticoncurențiale la modernizarea căii ferate din India.

modernizarea căii ferate din India

Mersen este în vizorul Autorității indiene pentru concurență. Reprezentanți ai Competition Commission of India ar fi percheziționat sediul din Bengalore al filialei indiene a Mersen, dar și birourile din Hyderabad și Calcutta ale Assam Carbon Products, informează Reuters, agenție preluată de Bourse Direct,  citând două surse apropiate de dosar.

Plan ambițios pentru modernizarea căii ferate din India

Aceste percheziții au survenit ca urmare a unei plângeri depuse de autoritățile feroviare indiene, care acuză cele două grupuri că s-a înțeles asupra prețurilor periilor de carbon înainte de a-și înainta ofertele către Indian Railways, gestionarul rețelei feroviare din această țară.

Căile ferate naționale indiene, construite în mare parte în perioada colonială britanică, fac obiectul unui plan de modernizare în valoare de 130 miliarde de dolari, pe o perioadă de cinci ani.

Ultimele Articole