spot_img
miercuri, decembrie 8, 2021
spot_img

86 miliarde de euro pentru modernizarea căii ferate din Germania, în următorii zece ani

Peste 86 miliarde de euro vor fi cheltuiți în următorii zece ani de zile pentru modernizarea căii ferate din Germania, a anunțat Berlinul.

modernizarea căii ferate din Germania automotoare Pesa pentru DB Regio

Statul german va investi 62 miliarde de euro pentru refacerea reţelei feroviare naţionale în următorii 10 ani, iar Deutsche Bahn urmează să contribuie cu alte 24,2 miliarde de euro, relatează Deutsche Welle.

Planul pe 10 ani reprezintă „cel mai amplu program de modernizare a căilor ferate“ din istoria Germaniei, a anunţat ministrul german al Transporturilor Andreas Scheuer, acesta urmând să reprezinte baza pentru o „protecţie activă a climatului“. Germania a fost criticată în repetate rânduri pentru faptul că nu face suficiente chletuieli pentru investiții, în pofida resurselor sale financiare solide.

Investiții în modernizarea căii ferate din Germania

Grupul DB a prezentat joi rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului în curs.

În vederea creșterii afacerilor, Grupul DB continuă să investească la un nivel înalt. “Deutsche Bahn efectuează cheltuieli de capital extinse, cu un impact durabil asupra tuturor unităților noastre de afaceri, cu un accent clar pe operațiunile feroviare din Germania”, a declarat directorul financiar al DB, Alexander Doll.

Ca urmare, cheltuielile nete de capital au rămas la un nivel foarte ridicat în prima jumătate a anului 2019 și se așteaptă să crească la peste 5,5 miliarde de euro – cea mai mare valoare înregistrată vreodată în istoria Grupului DB – până la sfârșitul anului.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole