spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Modernizarea căii ferate Brașov-Sighișoara va fi auditată de Ceaușescu & Partners

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a încheiat un contract pentru auditarea financiară a cheltuielilor efectuate în cadrul proiectului privind modernizarea căii ferate Brașov-Sighișoara.

modernizarea căii ferate Brașov-Sighișoara Servicii cadastrale pentru modernizarea liniei Brasov – Sighisoara

La licitație s-au înscris două firme, iar gestionarul infrastructurii feroviare din România a ales serviciile firmei de contabilitate, audit și consultanță Ceaușescu & Partners SRL din Constanța. Aceasta ar urma să încaseze 396.270 de lei cu TVA și ar urma să monitorizeze cheltuielile pe o perioadă de 24 de luni, informează site-ul Biz Brașov.

Firma Ceauşescu & Partners și-a început activitatea în 2007 și pune la dispoziţia clienţilor servicii de  consultanţă în afaceri, audit financiar, resurse umane, contabilitate şi fiscalitate. Firma este deținută de Andreea Ceaușescu, care are 60% din acțiuni, și Leonardo Petre Ceaușescu, care are 40%, având o cifră de afaceri 2.002.000 lei în 2019, ultimul an de raportare la Ministerul Finanțelor, și un profit de 218.392 lei, cu un număr mediu de 22 de angajați.Modernizarea căii ferate Brașov-Sighișoara se  va face în patru ani

Lucrările de reabilitare ale acestui sector de cale ferată ar urma să fie executate în patru ani de zile (48 de luni), la care se adaugă încă 60 de luni pentru notificarea eventualelor defecţiuni. Lucrările sunt derulate de asocierea RailWorks, iar valoarea totală a contractului este de 2,72 miliarde de lei, fără TVA.

Potrivit CFR SA, modernizarea căii ferate pe cele două subsecţiuni, Brașov-Apața și Cața-Sighișoara, în lungime totală de aproximativ 86 de km, cuprinde o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară, beneficiile finale ale proiectului fiind creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor de călători la 160 km/h, reducerea duratei de călătorie, creşterea gradului de siguranţă feroviară şi îmbunătăţirea gradului de confort în staţiile de cale ferată. (A.B.)

Ultimele Articole