spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

CFR SA cumpără electromecanisme pentru modernizarea barierelor existente pe rețea

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA cumpără electromecanisme pentru modernizarea barierelor existente pe rețeaua feroviară din România.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Electromecanisme de barieră automată echipate”. Valoarea totală estimată a contractului de tip acord cadru ce se vrea a fi încheiat pentru o perioadă de doi ani este de 4.141.200 de lei, echivalentul a aproximativ 840.000 de euro.

Pe reţeaua CFR există instalaţii de semnalizare automată cu lumini roşii clipitoare şi semibariere – BAT, majoritatea având o vechime în exploatare mai mare de 30 ani. Fiecare instalaţie se compune din electromecanisme de manevrare cu semibariere, semnale de avertizare rutieră cu unităţi luminoase, indicator crucea Sf. Andrei şi dispozitiv acustic, dulapuri cu relee, surse de alimentare, dispozitive pentru comanda şi controlul acţionării, reţeaua de cabluri pentru telecomandă, telecontrol şi alimentare și module de semnalizare pe pupitrul IDM.

Se impune modernizarea barierelor. Unele echipamente nu se mai fabrică de 20 de ani

Din cauza vechimii mari şi a exploatării intensive au apărut uzuri mecanice pronunţate, îndeosebi la semnalele de avertizare rutieră şi la electromecanismele de acţionare, acestea fiind afectate şi de numeroasele talonări şi loviri de către vehiculele rutiere. Deoarece nu mai există furnizori pentru o parte din echipamentele de tip vechi ale instalațiilor, acestea fiind scoase din fabricaţie de peste 20 ani, nu se mai pot asigura piese de schimb pentru ele, iar menţinerea în stare de funcţionare, precum şi întreţinerea instalaţiilor BAT se realizează cu mare dificultate. Înlocuirea vechilor electromecanisme din instalaţii se va face cu o nouă generaţie de electromecanism de barieră echipat. Aceste acțiuni se vor realiza cu personalul propriu al CFR, fiind necesară achiziția de electromecanisme de barieră automată echipate.

Furnizarea se va face în baza unui grafic de furnizare stabilit pentru fiecare contract subsecvent și însușit de părțile contractante. Termenul maxim de livrare nu va depăși șase luni de la semnarea contractului subsecvent. Electromecanismele de barieră automată echipate vor fi livrare la magaziile celor 23 de secții de centralizare de pe rețeaua feroviară, din orașele: București, Ploiești, Craiova, Roșiori, Târgu Jiu, Timișoara, Arad, Deva, Cluj, Oradea, Dej, Brașov, Alba Iulia, Târgu Mureș, Iași, Bacău, Suceava, Galați, Buzău, Adjud, Constanța și Fetești. Furnizorul va asigura transportul la locurile de predare precizate pentru fiecare contract subsecvent.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 2 martie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 2 iulie 2023.

Ultimele Articole