sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

Mocănița de pe Valea Hârtibaciului își reia cursele. Cât costă biletul

Mocănița de pe Valea Hârtibaciului își reia de sâmbătă cursele și va circula în fiecare weekend, între Cornățel și Hosman, cu câte două curse pe zi dus-întors.

Mocănița de pe Valea Hârtibaciului Mocănița Sibiu-Agnita

”După multe deliberări interne, revenim cu programul mocăniței, care, de sâmbăta asta, va circula în fiecare weekend între Cornățel și Hosman, cu două curse dus-întors pe zi”, au anunțat reprezentații Asociației Prietenii Mocăniței într-o postare pe Facebook.

Prețul unui bilet dus-întors este de 25 lei pentru adulți, respectiv 15 lei pentru copii, se achiziționează la urcarea în tren și nu este nevoie de rezervare.

”Trenul va fi compus dintr-o locomotivă diesel și un vagon deschis de călători cu o capacitate de 40 de locuri, puse la dispoziție de S.C. Calea Ferată Îngustă SRL. Menționăm că mocănița va continua să circule și după luna aprilie, dar s-ar putea să modificăm orarul de circulație, în funcție de cum decurge această lună de test. Poftiți în vagoane!”, se mai arată în postarea de pe rețeaua de socializare.

Mocănița de pe Valea Hârtibaciului, probleme de proprietate asupra infrastructurii

Asociația Prietenii Mocăniței încearcă să obțină finanțare pentru refacerea tronsonului de cale ferată Sibiu-Agnita și reintroducerea trenului în circuitul turistic.

Una dintre variantele analizate recent cu reprezentanții Ministerului Transporturilor este accesarea de fonduri europene nerambursabile, variantă pentru care însă este necesar ca dreptul de administrare sau proprietate pentru terenuri, linii să fie transferat la Consiliul Județean Sibiu prin Hotărâre de Guvern. (A.B.)

Ultimele Articole