spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Omagiu adus de clubul feroviarilor Rapid la moartea lui Victor Socaciu

FC Rapid, clubul feroviarilor, a adus marți dimineață un omagiu la moartea lui Victor Socaciu, cel care a compus imnul formației giuleștene.

”Mulțumim pentru acest dar unic!” este mesajul postat marți dimineață pe contul de Facebook FC Rapid 1923, însoțit de haștagurile #GlasulRotilorDeTren și #InMemoriam. Postarea are atașat un colaj de fotografii cu artistul, surprins la meciurile echipei Rapid, cu fularul alb-vișiniu.

Andrei Păunescu a povestit pentru gsp.ro cum a fost compus imnul Rapidului: ”Acest imn s-a născut foarte simplu. Era iunie 1980, eram la redacția Flacăra, tata ne-a luat în mașină pe mine, aveam 11 ani, pe Victor Socaciu, care era tânărul folkist de atunci și pe care-l lua peste tot, scriau și făceau împreună lucruri frumoase pentru cenaclul Flacăra, pe Ovidiu Ioanițoaia, gazetar sportiv la revista Flacăra, și pe Victor Niță, tot de la Revista Flacăra. Am ajuns la stadionul Giulești. Nu era zi de meci, era o zi în care Flacăra juca fotbal la poarta dinspre tunel, dinspre Teatrul Giulești. Ne încălzeam, urma să înceapă o miuță și tata, în timp ce dădeam în minge, i-a zis lui Victor Socaciu: <Victore, du-te și ia chitara de la mașină! E prea frumos momentul ca să nu scriem un cântec>”.

Moartea lui Victor Socaciu a survenit după o grea suferință

Autorul de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune și fost parlamentar Victor Socaciu a murit luni, la vârsta de 68 de ani, după ce era de o lună de zile în spital, în urma unor complicații apărute ca urmare a infectării cu Covid.

Anunțul a fost făcut de familia lui Victor Socaciu. ”O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!” – este mesajul postat de fiica artistului.

Ultimele Articole