spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Încă o moarte suspectă la Moscova. Director la căile ferate, găsit împușcat pe balcon

Încă o moarte suspectă la Moscova a fost raportată, de această dată fiind vorba de un director la căile ferate, care a fost găsit împușcat pe balcon.

Pavel Pcelnikov, în vârstă de 52 de ani, director de comunicare în cadrul Căilor Ferate Ruse (RZD), a fost găsit împușcat, pe 28 septembrie, pe balconul apartamentului său din Moscova, relatează Komsomolskaia Pravda și Blick, citate de Libertatea.

Cauza exactă a morții nu a fost făcută publică, dar natura rănilor prin împușcare sugerează că Pcelnikov s-a sinucis. Digital Logistics LLC, subsidiară a Căilor Ferate Ruse, specializată în transportul de mărfuri, a confirmat pentru presa rusă decesul managerului.

„Credem că nu a reușit să protejeze infrastructura rețelei de atacurile hackerilor ucraineni”, a comentat vestea decesului partea ucraineană. „Au fost eșecuri în căile ferate rusești, după ce am împiedicat livrarea la timp a proviziilor militare către armata rusă de ocupație”, a spus acid consilierul ministrului Afacerilor Interne din Ucraina Anton Gerașcenko.

Nu este prima moarte suspectă la Moscova

În ultima perioadă s-au acumulat o listă lungă de decese suspecte în rândul managerilor de top din Rusia.

Pe 21 septembrie, Anatoli Gerașcenko, în vârstă 73 de ani, fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova, unul dintre institutele de cercetare științifică de top din Rusia pentru tehnologia aerospațială, a murit după ce a alunecat și a căzut pe scări chiar în sediul institutului. Moartea suspectă a lui Gerașcenko a survenit la mai puțin de două săptămâni după ce Ivan Peciorin, în vârstă de 39 de ani, directorul general al Corporației de Dezvoltare a Orientului Îndepărtat și Arctic, ”a căzut peste bord” în timp ce naviga într-o ambarcațiune de agrement în largul Mării Japoniei.

Mai mulți înalți oficiali din sectoarele energetic, tehnologic și financiar ale Rusiei au murit în circumstanțe suspecte în ultimele luni.

Ultimele Articole