spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Mitsui Rail Capital Europe comanda 30 de locomotive Siemens Vectron

Compania de leasing de locomotive full-service, Mitsui Rail Capital Europe (MRCE), a plasat producatorului german Siemens o comanda pentru livrarea a 30 de locomotive Vectron. Zece dintre vehiculele feroviare din comanda actuala vor fi locomotive multi-sistem (Vectron MS) si vor fi utilizate pentru operatiuni de transport transfrontalier in Germania, Austria, Italia, Elvetia si Olanda. Celelalte 20 de locomotive vor fi echipate pentru a functiona in curent continuu (Vectron DC), acestea urmand sa circule pe reteaua feroviara din Italia.

Livrarea locomotivelor se va face incepand cu 2018. Contractul include optiunea de achizitionare, suplimentara, a inca 20 de locomotive.

„Prin aceasta noua comanda, parcul nostru de locomotive va ajunge la 111 de astfel de vehicule”, spune Junichi Kondo, CEO al MRCE.

„Comanda plasata de catre Mitsui Rail Capital Europe ne demonstreaza ca avem in portofoliu o locomotiva care depaseste cerintele de satisfactie in ceea ce priveste transportul feroviar de marfa in Europa. Avand la dispozitie un parc de locomotive multi-sistem, in curent continuu si in curent alternativ, MRCE poate pune la dispozitia clientilor sai toate versiunile din gama de locomotive Vectron”, a precizat Jochen Eickholt, CEO al Diviziei de Mobilitate Siemens.

Locomotivele multi-sistem comandate au o capacitate de 6,400 kW si o viteza maxima de 160 km/h iar locomotivele in curent continuu au o capacitate de 5,200 kW. Ambele versiuni sunt echipate cu sistemul national de control al traficului, in timp ce locomotivele multi-sistem beneficiaza de sistemul ETCS de control al traficului.

Ultimele Articole