Omul lui Mitrea îl atacă pe Bode: ”Pe marile șantiere doar vântul mai mișună printre utilajele nefolosite”

5 iunie 2020

Un fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pe vremea când acesta era condus de Miron Mitrea îl atacă pe Lucian Bode, actualul ministru.

Mitrea îl atacă pe Bode atac dur la adresa lui Dan CostescuSorin Bota, vicepreședinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, reclamă situația de pe marile șantiere ale României, acolo unde „doar vântul mai mișună printre utilajele nefolosite”.

”În plin sezon propice executării marilor lucrări de construcții, șantierele din România formează un decor trist unde doar vântul mai mișună printre utilajele nefolosite. Președintele Iohannis ne promite bani în plus de la Uniunea Europeană, însă, fără o schimbare de mentalitate a celor care ne conduc și fără verificări stricte ale modului în care s-au cheltuit fondurile europene, nu vom face decât să ne trezim că unul ca <ministrul Grindă> a devenit, între timp, <ministrul Două Grinzi>”, se arată într-un comunicat dat publicității vineri de Sorin Bota.

Omul lui Mitrea îl atacă pe Bode și îl compară cu Ceaușescu

Deputatul susține că lucrările publice din România nu au cum să avanseze rapid, câtă vreme pe șantiere se lucrează doar în timpul vizitelor ministrului, ca pe vremea lui Ceașușescu.

„Cei de la putere parcă au alergie la timpul prezent. Ei vorbesc întotdeauna despre acțiuni care vor avea loc în viitor. Președintele și Guvernul României ne promit pentru următorii ani investiții majore din fonduri europene, însă omit să vorbească despre ce se întâmplă astăzi. De ce pe marile șantiere din România se lucrează cu încetinitorul? Și acum există fonduri la buget, și acum avem bani europeni. Vedem deci că problema nu e neapărat una a fondurilor, ci mai degrabă a mentalităților învechite. Spre exemplu, pe șantiere se lucrează doar în timpul vizitelor ministrului Lucian Bode, exact cum se întâmpla și înainte de ’89. Ministrul Transporturilor, dacă tot îi protejează pe constructori și nu dă sancțiunile care se impun, ar trebui măcar să lucreze mai puțin de la birou și mai mult de la firul ierbii. Una este să bifezi o vizită sporadică, pentru a avea ce poze să îți pui pe Facebook, și alta este realitatea de zi cu zi din teren”, a mai scris Sorin Bota.