spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Mintea cea de pe urmă. ARF renunță la scaunele de tip „floarea-soarelui” și pentru trenurile interregionale

După ce a scos din documentația de licitație a ramelor electrice regionale cerința scaunelor care se rotesc la 180%, Autoritatea pentru Reformă Feroviară a eliminat cerința în cauză și din documentația trenurilor interregionale.

La două luni de la demararea licitației de achiziție a 20 de rame interregionale RE-IR, Autoritatea pentru Reformă Feroviară a decis să renunțe la cerința absurdă a scaunelor care se rotesc la 180 de grade.

Club Feroviar a explicat într-unul dintre articolele trecute că astfel de scaune se găsesc doar la trenurile de mare viteză sau confort sporit tip Shinkasen Japonia sau cel din Statele Unite și că sunt inexistente în Europa.

Într-o clarificare din oficiu de zilele trecute, ARF cere ca scaunele trenurilor licitate să aibă posibilitatea reglării automate fără a mai solicita rotirea acestora la 180 de grade.

Potrivit ultimelor date ofertele pot fi depuse până la 1 noiembrie 2022, iar evaluarea ofertelor se va face până la finele anului. Valoarea estimată a achiziției este de până la 2,3 miliarde de lei pentru cazul în care mentenanța se va face pe 30 de ani.

 

 

Ultimele Articole