Ministrul german al Transporturilor prioritizeaza caile ferate

12 noiembrie 2018

Andreas Scheuer, ministrul german al Transporturilor, a anuntat ca intentioneaza sa directioneze o mare parte din fondurile guvernamentale catre noi proiecte majore de infrastructura feroviara.

Astfel, Ministerul Transporturilor a dat unda verde unor noi proiecte ce presupun extinderea si electrificarea retelei feroviare in si in jurul oraselor Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Köln, Mannheim si Munchen.

Aceasta strategie a fost prezentata in Planul de Infrastructura, adoptat inca din 2016. Acesta prevede investitii de peste 270 miliarde de euro pana in 2030. Din cele 270 miliarde de euro, 40% vor fi destinati strict catre partea de infrastructura feroviara.

Reducerea timpilor de calatorie este preconizata pentru ruta Nürnberg-Erfurt, in timp ce pentru ruta Morsum-Tinnum (in Schleswig-Holstein) este prevazuta dublarea si extinderea liniei. In plus, linia Geithain-Chemnitz (Saxonia) va fi, la randul sau, electrificata.

Pe langa reducerea timpilor de calatorie prin asigurarea mai multor conexiuni feroviare la viteze sporite, au fost anuntate masuri de pregatire a capacitatii retelei feroviare germane pentru transportul trenurilor de marfa mai lungi, de 740 metri.