spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Ziua și secretarul de stat la Ministerul Transporturilor. Alexandru Mutruc și Dragoș Cosmin Lucian Preda

Premierul Ludovic Orban a numit doi secretari de stat la Ministerul Transporturilor în primele două zile din această săptămână.

Ministerul TransporturilorCel mai ”proaspăt” este Dragoş Cosmin Lucian Preda, care a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban publicată marţi în Monitorul Oficial.

Cu o zi înainte, fusese pus un alt secretar de stat la Transporturi, din partea PMP Timiș. Este vorba despre Alexandru Mutruc, consilierul parlamentar al deputatului PMP Cornel Sămărtinean. Mutruc vine în locul lui Valeriu Lupu, care a demisionat din funcție, la începutul acestui an, după ce a fost implicat într-un incident rutier la Timișoara.

Un secretar de stat la Ministerul Transporturilor a demisionat pe 4 ianuarie

Alexandru Mutruc are 30 de ani, este absolvent al Universității Politehnica și a fost numit în funcție de premierul Ludovic Orban, după ce colegul său Valeriu Lupu a renunțat la funcție pe 4 ianuarie.

Valeriu lupu a fost protagonistul unui accident, vineri, 3 ianuarie, la Timișoara, când a avariat o mașină parcată pe strada Behela, în timp ce se afla la volanul automobilului. Polițiștii, chemați la fața locului de martori (care aveau impresia că secretarul stat conducea sub influența băuturilor alcoolice), i-au solicitat acestuia să sufle în alcooltest, dar acesta a refuzat, la fel cum a refuzat și recoltarea de probe biologice la spital. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice. Valeriu Lupu și-a dat demisia din funcția de secretar de stat după acest incident.

Ultimele Articole