spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Ministerul Transporturilor va extinde modalitatile de scolarizare a mecanicilor de locomotiva

“La putin timp de la preluarea mandatului am aflat ca scolarizarea mecanicilor de locomotiva se face doar intr-un singur centru de calificare. Nu pot sa inteleg cum de nu s-au luat, pana acum, masuri in acest sens. Daca certificarea pilotilor de avioane se poate face si de catre companii private sau de catre alte centre specializate, de ce nu ar merge acest lucru si pentru scolarizarea mecanicilor de locomotiva?”, a punctat ministrul Transporturilor, Lucian Sova, cu ocazia participarii la Conferinta pentru Infrastructura organizata de catre Club Feroviar, cu sprijinul Asociatiei Industriei Feroviare din Romania (AIF), in perioada 14 – 15 martie, la Alba Iulia.

“Voi lua masuri imediate astfel incat sa deschidem aceasta piata atat companiilor nationale cat si celor private de transport feroviar, astfel incat sa putem forma oricat de multi dintre aceia care isi doresc meseria de mecanic de locomotiva.

Aici problema nu consta in cererea pentru aceste locuri de munca ci, problema consta in modul de a forma mecanicii de locomotiva. Sper sa reusesc, alaturi de colegii mei, sa rezolvam urgent problema astfel incat aceasta criza de resursa umana sa fie pe cat posibil eliminata. Este nevoie de o mai buna corelare a ofertei de locuri de munca in domeniul feroviar cu programa de scolarizare a mecanicilor”, adauga ministrul Lucian Sova.

“Este adevarat ca am asteptari mari de la cei cu experienta in domeniu, insa fara a atrage tineri, personal calificat si specializat, ingineri feroviari, acest sector al transporturilor se va confrunta cu probleme mai grave” a punctat in final ministrul Transporturilor.

Daca va avea succes si masura anuntata se va implementa, cu siguranta va fi o veste buna pentru companiile din industria feroviara care au evidentiat acest aspect in diverse randuri, in special cu ocazia unor reuniuni anterioare organizate de catre Club Feroviar.

Ultimele Articole