spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

BREAKING E oficial: Ministerul Transporturilor trece la USR PLUS

După ore în șir de negocieri, liderii viitoarei coaliții de guvernare au convenit asupra împărțirii portofoliilor, iar Ministerul Transporturilor trece la USR PLUS.

Ministerul Transporturilor trece la USR secretari de stat la Ministerul Transporturilor bagaj suspect la MInisterul Transporturilor Bugetul GEI Palat CFR pe 2020 tăierea datoriilor

Anunțul a fost făcut de Dan Barna, președintele USR PLUS, la finalul discuțiilor de la Vila Lac. Pe cale de consecință, actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode (PNL), va părăsi curând biroul de la etajul 1 al Palatului CFR.

”Am ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte constituirea Guvernului, structura Guvernului şi de asemenea poziţiile care vor fi ocupate de cele trei formaţiuni politice pentru cele mai importante funcţii în stat. Florin Cîţu este candidatul la funcţia de premier, susţinut de UDMR, USR PLUS şi PNL. În ceea ce priveşte cele două poziţii de preşedinte de la Parlament, preşedintele Senatului va aparţine unui candidat din partea USR PLUS, preşedintele Camerei va aparţine unui candidat din partea PNL. Vor fi doi vicepremieri. De asemenea, Guvernul va avea 18 ministere, dintre ele 9 vor fi conduse de PNL, 6 conduse de reprezentanţi USR-PLUS şi 3 vor fi conduse de reprezentanţi ai UDMR”, a declarat președintele PNL, premierul demisionar Ludovic Orban.

Dan Barna: Ministerul Tranporturilor trece la USR PLUS

”Ziua de azi e importantă în această perioadă complicată pentru România. Au fost de azi dimineaţă de la ora 9.00 discuţii. Am găsit, spunem noi, cea mai bună soluţie pentru a avea o majoritate parlamentară şi un Guvern şi echilibru a celor trei forţe. Portofoliile USR PLUS sunt Justiţie, Transporturi, Sănătate, Cercetare Inovare şi Digitalizare, Economie cu partea de antreprenoriat şi IMM. Acestea sunt cele șase portofolii”, a spus, la rândul lui, președintele USR PLUS, Dan Barna.

Ultimele Articole