spot_img
joi, octombrie 6, 2022
spot_img

Ministerul Transporturilor îi cere lui Nicușor Dan să dea mai repede din pix la metroul spre Progresul

Ministerul Transporturilor a emis zilele trecute avizul pentru magistrala de metrou M4, pe tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul.

Săptămâna trecută, în Consiliul Tehnico – Economic de Avizare al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a fost avizat PUZ-ul pentru construirea Tronsonului Gara de Nord – Gara Progresul, de pe traseul magistralei M4 (Lac Străulești – Gara Progresul), potrivit secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

La Ilfov au fost obținute toate avizele, s-a susținut documentația în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism săptămâna trecută, iar săptămâna aceasta se depun câteva completări și urmează emiterea avizului Comisiei. Pentru a urgenta procedurile, CJ Ilfov a acceptat ca ultima consultare publică să se deruleze în paralel cu procedura de avizare în Comisie.

Tronsonul Gara de Nord 2 – Gara Progresul are 13 stații și un depou suprateran nou construite, plus Stația Gara de Nord 2 existentă. Lungimea traseului este de 12 kilometri, există 13 stații și Depoul Progresul, iar capacitatea de transport este de 50.000 călători/oră și sens. Vor fi 15 trenuri. Valoarea estimată a lucrării este de circa 7,2 miliarde de lei, fără TVA.

Indicatorii tehnico – economici ai proiectului au fost aprobați cu condiția obținerii acordului mediu, care va putea fi emis numai dacă sunt aprobate ambele PUZ-uri, atât pntru București, cât și pentru Ilfov.„Fac apel la conducerea și la specialiștii Primăriei Municipiului București să urgenteze și ei procedurile pentru aprobarea PUZ-ului pentru construirea tronsonului Gara de Nord – Gara Progresul. Deoarece mare parte din investiție este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR, este imperios să ne grăbim și să rezolvăm toate avizele, astfel încât până la data de 31 decembrie 2023, să poată fi semnat contractul de proiectare și execuție”, spune secretarul de stat.

Ultimele Articole