spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Rareș Bogdan lasă de înțeles că PNL ar putea ceda Ministerul Transporturilor către USR

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lăsat de înțeles că partidul său ar putea ceda Ministerul Transporturilor către USR.

Ministerul Transporturilor către USR tren cu muncitori spre Austria
FOTO Europa FM

El a declarat că viitorul premier al României trebuie să coordoneze câteva ministere cheie, printre care nu a menționat însă și Transporturile.

”Avem o majoritate confortabilă de 260 de locuri (în Parlament – n.red.). De aici înainte vom armoniza programul. Sperăm ca cei de la USR-PLUS să accepte cât mai mult din ce propunem noi. Nu am discutat de ministere. Primul ministru trebuie să aibă Ministerul Justiției, la Fonduri Europene, Finanțe… Sunt ministere fără de care nu se poate. Sigur, și Ministerul de Interne. N-am făcut o listă cu ministere pe care PNL nu le cedează. Mi se pare normal ca președintele României să poarte discuții cu partidele. Configurația parlamentară e de patru ani. Eu îmi văd locul și nu doresc să fiu președintele PNL. Îmi văd lungul nasului. Am suficientă forță”, a spus Rareș Bogdan.

PNL poate ceda Ministerul Transporturilor către USR. Poziția lui Lucian Bode, incertă

Declarația lui Rareș Bogdan vine la doar câteva zile după ce între președintele PNL, fostul premier Ludovic Orban, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost vizibilă o anumită distanțare.

Vinerea trecută, Lucian Bode a lipsit de la semnarea, la sediul Ministerului Transporturilor, a contractului pentru refacerea Podului Grădiștea, de pe linia de cale ferată București-Giurgiu, prăbușit în 2005. La ceremonie a participat însă premierul Ludovic Orban.

Nici cu prilejul unei declarații făcute în cursul zilei de luni, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, nu a menționat Transporturile printre ministerele pe care partidul vrea să le păstreze cu orice preț în noul Cabinet PNL-USR PLUS, ce se va forma în urma alegerilor de duminică.

Ultimele Articole