miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Ministerul Transporturilor a elaborat proiectul de PUZ pentru secțiunea centrală a metroului bucureștean. Care vor fi stațiile

Ministerul Transporturilor a elaborat proiectul de PUZ pentru secțiunea centrală a metroului bucureștean, urmând ca acesta, dacă e complet și corect, să fie aprobat de către Primăria Generală a Capitalei.

Mai multe detalii au fost oferite miercuri de către Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. În Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii documentația pentru Planul Urbanistic Zonal al Magistralei 5 de metrou (Drumul Taberei – Pantelimon), secțiunea Eroilor – Piața Iancului, necesară în procesul de extindere a acesteia, ca o continuare a primei secțiuni pe care am deblocat-o și finalizat-o în 2020.

Proiectul de PUZ, aprobat rapid?

„Suntem în etapa de realizare a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, pe care vrem să le finalizăm anul acesta, iar în primele luni ale anului viitor vrem să înceapă licitația, la finalizarea căreia se va intra direct în faza de execuție, fiind prima documentație tehnica “la cheie” realizată pentru construcția unei magistrale de metrou. Urmează ca Primăria Capitalei să aprobe rapid acest PUZ, pentru a se putea finaliza documentatia tehnică”, spune el.

Care va fi traseul secțiunii centrale a Magistralei 5 de metrou

Traseul viitoarei linii de metrou va urmări, în principal, trama stradală existentă: Piața Operei – Bd. Mihail Kogălniceanu – Bd. Regina Elisabeta – Piața Universității – Bd. Carol I – Piața C.A. Rosetti – Bd. Pache Protopopescu – Piața Iancului – Șoseaua Iancului.
În detaliu:
  • Pornește de la Piața Operei pe Bd. Mihail Kogălniceanu unde, la intersecția cu str. Vasile Pârvan, este prevăzută stația 1 Facultatea de Drept (stație de corespondență cu M4)
  • Continuă pe Bd. M. Kogălniceanu și Bd. Regina Elisabeta unde, la intersecția cu Bd. Schitu Magureanu, este prevăzută stația 2 Cișmigiu
  • Continuă pe Bd. Regina Elisabeta unde, la intersecția cu Bd. Nicolae Bălcescu, este prevăzută stația 3 Universitate (stație de corespondență cu M2)
  • Continuă pe Bd. Carol I unde, la intersecția cu str. Calea Moșilor, este prevăzută statia 4  – calea Moșilor (stație dr corespondență cu M7)
  • Continuă pe Bd. Pache Protopopescu unde, la intersecția cu str. Popa Nan, este prevăzută stația 5 – Traian.
  • Finalul traseului va fi pe șoseaua Iancului, unde la intersecția cu șoseaua Mihai Bravu, este prevăzută stația 6 – Piața Iancului (stație de corespondență cu M1)
Această secțiune a Magistralei 5, cuprinsă între Eroilor și Piața Iancului, are o lungime de 5,2 km și un număr de 6 stații subterane de metrou și interstațiile aferente.
În anul 2020, au fost puse în funcțiune primele 10 stații din M5, care traversează Drumul Taberei, iar la sfârșitul anului 2021, s-a semnat contractul de proiectare și asistență tehnică pentru continuarea traseului pe Secțiunea Eroilor – Piața Iancului, secțiune care va asigura legătura între estul și centrul orașului, precum și conexiunea cu celelalte magistrale de metrou.

Ultimele Articole