spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Ministerul Fondurilor Europene a publicat ghidul destinat proiectelor feroviare de transport public

Autoritatea de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare (Ministerul Fondurilor Europene)  a publicat ghidul pentru aplicarea pevederilor OUG nr. 101/ 2020 și OUG nr. 88/ 2020 – Sectorul feroviar privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor de infrastructură feroviară.

ora de sibiu

Scopul ghidului este de a facilita înțelegerea unitară a procesului de implementare a proiectelor de infrastructură de transport feroviar în baza OUG nr. 101/ 2020 și OUG nr. 88/ 2020, de a familiariza potențialii beneficiari ai proiectelor cu cerințele, regulile și recomandările de bază pentru implementarea proiectului.

Solicitanții eligibili sunt administratorul infrastructurii de transport feroviar (CNFR SA), în parteneriat cu autoritățile publice locale (UAT/ADI). Acțiunile finanțabile prin POIM și corespondența cu OUG nr. 101/2020 și OUG nr. 88/2020.

Ce se finanțează

Pentru OUG 88/2020:

  • Sprijin pentru pregătirea portofoliului de proiecte aferent perioadei 2021-2027 prevăzut în Master Planul General de Transport/Planul Investițional:
    • Elaborarea aplicației de finanțare pentru perioada 2021-2027, inclusiv a documentelor suport (Studiu de Fezabilitate, Analiza Cost-Beneficiu, Analiza Instituțională, Evaluarea Impactului asupra Mediului, Studiu de evaluare adecvată etc);
    • Elaborare documentație/documentații de atribuire pentru contractele de servicii, lucrări și furnizare.

Pentru OUG 101/2020:

  • Modernizarea infrastructurii de transport feroviar (existente) amplasate pe rețeaua TEN T centrală/globală (CORE/COMPREHENSIVE), prevăzută în Master Planul General de Transport/Planul Investițional:
    • Proiecte de infrastructură feroviară care vizează trenuri urbane, trenuri metropolitane sau alte soluții identificate prin studiile de trafic elaborate în acest sens, destinate serviciului public de transport în comun cu călători, conform OUG nr. 101/2020.

Ghidul este accesibil aici

(D.C.)

Ultimele Articole